Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Отприлика истото се случува и кај нас, ноќе се буди често, не секогаш со плачење, но само со цице презаспива,ни нишкање, ни шшшкање не помага, а денес баш цел ден не спиеше, само триеше очи,во меѓувреме беше нервозна и кенкава, ако почнам да ја нишкам наместо да се успива таа се расонува и ми се смее :D
    Се сомневам на запче, ако е тоа аман нека излезе, претешки ми се ноќите, на крај на силите сум, некогаш не знам ни како сум се разбудила, ни колку пати :drunk:

На Alishan30 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  2. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    5.811
    sega poveke e po denskata sema , noke moze ednas nekogas 2 pati taka da se probudi a moze nitu ednas i da tera do 7 ipol.Sega e okupiran so imitiranje i so odenje po cel den , ne sedi poveke vo hranilka pocnuva da se zaigruva i da gi otkriva site opasni mesta vo stanot ako mu kazes ne moze da place i ckripi so zabite.Taka da neznam.do.kaj.si ti so tvoeto ama period e ke pomine se.

3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    И јас мислев запче.
    Ама не. Абер нема.
    Баш ја видов денеска. Ни потечено, ни и се познава нешто. Абе ич ништо:(

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.796
    Мојава од раѓање така се буди ноќе.
    Со врескање.
    Некогаш цица и заспива,некогаш несака па нишкам да заспие,па се тегни плачи и трга накај дада и.
    На 12 Февруари 1 год.ќе прави.

На kukla21 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Што убаво ме утеши:D
    Добро ај, бар се уходав да не ми се расипува сонот, нишам и продолжувам со спиење(facepalm)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.796
    Јас спијам и нишам:D
    Озбилно се буди многу често,на пола саат,саат,и заспивам на сред доење или нишкам и заспивам,за секунда се 'штрекнувам"беба во раце.

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас секое утро прво тоа проверувам :rofl:
    Ама ништо, и јас не гледам знак некаков дека за скоро ќе биде. Ама може и преку ноќ да излезе, ништо не се знае...

На elcezelce, Kate Rina 93 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Добро до скокот е или малово се зеза со мене:D таман почна да врзува по 5 саати да не се буди навечер сега нов филм имаме. Преку ден бара да цица на 3 некогаш и 4 саати порано нејќе, а навечер на 2 саати се буди и само со цицање се смирува, ај тоа во ред ама од толку што цица и многу мочка и пак почна и да кака навечер па соблекување по 2 пати имаме дури и утоп прави и пижами и се, а веќе престанав со соблекување навечер и така журки до рано наутро. Се случува ова кај вас? :whew:

На Kate Rina 93, Milkiway, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Да не те цитирам, досадна сум веќе, ама се е да кај нас, тоа што прашуваш:D многу слични ни се дечињата:wasntme:

На Kate Rina 93, Milkiway и ni.na им се допаѓа ова.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Добро е тогаш штом не е само он таков значи не се зафркава со мене, да се надеваме за брзо ќе им помине периодов:D:hug:

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.708
    Допаѓања:
    11.236
    Wow браво за спиењето. Уште цица?
    Добро, сега одењето му е интересно, се уморува и можда и затоа спие, којзнае...
    Сѐ е период. Мојов сега во скок 7ми така при крајов го ремети малку ама се издржува пу пу. Те читав 8ми дека бил доста интензивен, ама ете заодело детето. :):hug:

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас мислам дека тие ненадејни чести будења се резултат на растење заби, немора да значи дека ќе пробие одма тоа е еден цел процес кој трае долго кај некои деца помачно кај некои без мака излегуваат син ми спаѓаше во таа категорија кој многу мачно вадеше заби, кај ќерче не беа набрекнати непцата вчера приметив дека гребе доле десно забче, а и кенкава беше цел ден ни спиена ни јадена, се надевам дека она бар малце полесно ќе ги вади забите од брат и.

На Thallia, Maja92@ и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Не знам дали е глупаво прашањево, ама за секое едно запче се истиве маки? :worried: :whew: Мачкаше ли некаков гел, нешто да олесни?
    Од срце посакувам со лесно да ви оди со запчињата за куклата, да се редат здрави и бели како бисерчиња :hug: :hug:

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мачкав дентинокс не помогна, го земав мундисал од Грција мислиш го коли некој пиштеше ако го намачка со него, на крај спас најдов во осанит гранулите и хомеопатски капки. Иначе секој можен заб беше изваден со непроспиени ноќи, со плачки и со настинки вирози.

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.708
    Допаѓања:
    11.236
    44та недела. Громиште.
    :sweat::sweat::sweat: дали се будат и вашите со вриштење по неколкупати, да не можеш да го смириш?? Цицање доби едно. Ако му дадам на секое да цица, ќе се преполни и контра-ефект. Не му давам, само го кренав во раце, тешко се смируваше. Вриштење до полудување.
    Дали дали дали ќе помине скоков? Ќе се врати во нормала? И давајте чаре како ги смирувате

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Да се пријавам дека не била нервозата од скокот, сепак забите биле, двата долни кеца му пробија :whew:
    Се надевам дека има надеж и 6-ти скок да помине мирно од скоковски аспект :D
    (fingers)

На kukla21, Maja92@, K.Mari4ka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ете и тоа дочекавме во 4 скок. Се беше добро, со мали нервози, кои навистина не беа страшни, ама сега 2 дена по ред со многу често ноќно бидење, немирно спиење и станување во 4, 6 зависно. А заспива во 21ч. Мислам не е рано заспивањето, ама не знам дали да пробам бар во 22часот.

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Јас приметив моето колку покасно го заспијам понемирно спие затоа сега најкасно 8-8:30 гледам да е заспан.

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Па исто правиме. И тоа си мислев покасно ќе се премори, по нервозна ќе биде и пак ништо

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    За мали бебенца препорачува најкасно 8 да заспива, е сеа нас некогаш до 8:30 не фаќа ама гледам да не е покасно. Кога заспиваше 9-9:30 полошо спиеше.