Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    И мојов мн млеко пиеше по 1л на 24ч сеа има доручек и почнав од вчера уште еден оброк каша да пробам дали е до тоа сма пак јадеше 19:40 пред спиење и се разбуди во 4:40 вриштеше додека не доби малку млеко. Почнав зошто така се буди да му давам помалку млеко тогаш 150 мл ги пие и продолжува уште 2ч. Па кога се буди воопшто не е гладен после омолу еден час му давам 100 мл па пола саат после тоа заспива кога како од 45-1.30 спиее и кога се буди јаде каша па пие млеко 230мк го држи максимум 3.5 часа, па пак каша и пак млеко пред спиење 230 мл готов оброк и пак се буди.
    @0ли по апликацијава вели уште 5 дена дека има од скокот
    Да
    видиме кога ќе заврши скокот како ќе биде ама и каши кога јаде мислам дека и 200 гр да му дадам ќе ги изеде без проблем јас макс сум му дала 150 и уште тражи лупа по послужавникот на хранилката кенка му давам водичка пие се смирува и така д. е лаком не знам и млеко ќе исоие 230 и уште се буни , никогаш не сум го прејадувала или ако не сакал да јаде да му давам на сила не ни можеш на сила да го нахраниш ако не сака не сака стега уста и толку ама освен во еден скок ми се нема десено такво нешто :D јадач мој :l:

На 0ли и PurpleMind им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    @Snowflake92 Тоа будење ноќе со вриштење е типично за скок. И јас сакав да речам да почекаш за некој ден да заврши скокот, па ќе видиш како ќе се однесува.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Како го преживеавте овој 4ти скок??? Леле луѓе немам зборови... Бебе со денови не спие навечер преку ден се непогодено... Плус и регресија на спиење има офф имам пишувано и пред некое време ама еве пак да пуштам вентили... Цели ноќи седеме, дремне 15,20 мин и е спремен за акција. Се нишкаме се успиваме со саааатииииии.... Ко преживи причаче

На kukla21 и PurpleMind им се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Да да еве денес и денски кога се успиваме се буни кенка се надевам за некој ден кога ќе заврши скокот ќе се смири пак

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.007
    Со спиењето добра е, ама со јадењето е проблем кај ќерка ми:devil:
    преживуваме, со душа чекам да заврши:whew:

Последна измена: 13 февруари 2021
    На kukla21, Thallia и 0ли им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.672
    Женски изгледа не фаќа прв скок,не знам дали е ама ве молам кажете ми како се манифестира,немам апликација.
    Ја почнува петта недела , датумот на раѓање и терминот ни се разлика пет дена.Од сабајле стана со вриштење,ем сака да цица ем не сака,на пократок период ,кога е на градата цица и вришти,ќе ја кренам пак вришти.Нон стоп бљуца и пак на града,со спиењето исто ужас,ќе задреме и ќе се разбуди со врескање,глас вади како оперска пеачка:worried:.Цел ден со мм се мењаме ,нон стоп во раце.Колку време трае?

7. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Ние плус и тоа што не сака да цица како што треба се врти по се и сешто се го интересира само цицање не, за 1 месец само 500 гр качи

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Во 5та недела е прв скок една недела трае. Ќе помине ќе се смири на почеток само трпение ептен треба и со смирено ама заморот си го прави своето некогаш и не можеш да останеш смирен :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.672
    Фала мила, богами само трпение,ама многу ме исплаши денес,со големата ќерка не осетив вакво нешто,можеби кенкаше и не спиеше,ама вака не вриштеше:)

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас два месеци го слушав константно како вришти секој ден така да добро познато ми е низ што поминуваш :D

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.007
    Качува, ама јас си знам, колку форсирам, и коса ми побеле и ми падна скроз.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    154
    Да се пофалам јас, изгледа полека излегуваме од чудово наречено 4ти скок. Почнуваме и будни да пиеме млекце така со молење по малку,пу пу да не урочам. Ние почнавме со скроз одбивање, па молење со спиење, па полузаспана, па се враќаме во колосек, сево ова траеше 2 недели кај нас. Е сега не е некој woow апетит, али јас нудам на 3часа кога пие 120 кога 150мл, се на се 800 дневно, хепи сум и со толку. Е спиењево хаос, навечер од 23ч до 6ч наутро со едно будење за млеко, денски речиси ич, по пола час и притоа доколку мува прелета е будна, дома хаос од цел ден нишање и презаспивање и одење на прсти да не ја будиме госпожата. А кога е будна вреска постојано, онака хепи врескање, крекање се слуша до надвор. Кај нас скоков најверојатно одеше по дата на раѓање, сега сме 19 и пол нед, а родена е 2 нед пред термин. Да ве прашам нешто може први да излагаат тројките горни, отечени и се и тврди на допир, а таа нервозна дури и ќебиња бута во уста?

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  13. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Ние уште една недела имаме... Ми иде да се опијам! :D

14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Бебе родено 1.12. термин 28.11..кога испаѓа да биде 3 скок и колку трае?

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Screenshot_20210216_142439_org.twisevictory.apps.jpg Ова ти е според термин :)

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Фала ти многу од се срце. Да помине и 3 скок и ќе пишам резиме за сите 3 скока на бејби, како сме поминале. Уште ова,црната точка кај 12 недела што значи?

17. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Хаха се доиме, инаку како бииии... :d:

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Црната точка значи дека сте таму во моментот според терминот значи влегувате во скокот :)
    Со лесно ние за два дена излегуваме од вториот па пишувај да видам што да очекувам од третиот

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Случајно ја отворив апп и што да видам ,громови светкаат. А јас така си се чудам и анализирам што му е на бебе ?!?! Вриштење на 2 дремка на 3 дремка.. 6.скок што има страшно за него?
    Започнав на работа и се нема време за детално следење на скоковите. Ете сами си кажаа

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Која ти е апликацијава?
    Според термин се рачуна скокот или кога е родено?