Јас бев минатата недела во Систина за трет скрининг. Мажите ги пуштаат до чекална, внатре не. И искрено многу се изнервирав. И мм го нема видено одамна па сама бев и си завршив работа. Јас сама ама сите други со мажите горе. И каква е таа заштита кога сите треба да се туткаме во чекална? Нека си седат во кола кога и онака не можат да влезат. Ќе ви дадат сликичка секако. Ептен се изнервирав... Коса ми се крена... Плус жениве вадат маски ставаат пак, косите пуштени. ХАОС. Ако ја извадите маската еднаш, се ви пропаѓа во вода, џабе ја носите.
@Chuchanov и јас одам во Ре медика на контроли и пред недела дена бевме и да се влегува без придружба и во чекална си чекаш ред а придружбата или надвор или на врата. Сопругот чекаше во кола а прегледот го следеше преку камера со договор со докторка а што не е тоа тоа ама ситуацијата е таа што е тука најбитно од се е да се ичуваме и да си ги дочекаме малите живи и здрави. А вие можете да пробате да ја контактирате докторката кај што си ја следиш бременоста и да кажете дека ова му е прва контрола на сопругот можеби ке успеете да влезе и тој. Пробајте Поздрав.Убав ден
Девојки дали сите што правите прв скрининг правите и приска.Јас ке птавам прв скрининг во ремедика и ако се прави и приска земаат ли крв право таму за време на скринингот .
За 1 недела одприлика се резултатите од приската. Така ми кажаа. Моите стигнаа за 5 дена, броејќи ги и сабота и недела
Не,за ден два ке ти ги пратат на mail или ке ти се јави докторот. Ке си договорите на лице место. Мене знам на телефон ми се јави во ред ми кажа ми се,бидејќи цела бременост ја следам таму на следниот преглед ми го даде резултатот. Ова лани,а следната недела сум не верувам да има измени.
Zdravo zenski.Dali site vtoriot skrining go pravite po privatnive bolnici i kaj specijalisti za skrining ili kaj vasite maticni lekari?Jas sum 19gn i mojata maticna nisto ne mi spomna za vtor skrining,samo rece deka treba pak da odam na 27april ,no ke se dogovorime za sigurno radi situacijava.Prasanje mi e dali po preporaka od maticen se odi na specijalist za skrining ili svoevolno odbirate kade ke go pravite skriningot?
Добиваш упат од матичната за специјалист. А на приватно можеш самоволно (се јавуваш, закажуваш и на крај си плаќаш)
Да не била некоја на скрининг во ремедика закажана за петокот попладне или еве за понеделник попладне? Ме интересира за колку време ви презакажаа,јас имав закажано за во среда попладне,но ке правеле измени па за да знам од прилика колку време би траеле. Не за друго за да се средам,изненадно да не ме викнат па да ги уплашам вака во катантинско издание
Да, и Ремедика е толку некаде. Не ја направив, па не знам точно ама мислам прв скрининг и приска заедно беше 9000ден. И јас се зачудив за твојата цена затоа и пишав да си праша прво.
Мојата беше кај матичен во мојот град, ми земаа крв и ја пратија во Ск, во приватна лабираторија( но не беше авицена, или биотек) Во плодност беше 4500, плус скрининг 3000. Но ми беше откажан скринингот. Затоа морав вака да испитам. И мене ми се виде ефтино моето, но и 5900 ми се виде скапичко