Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Да, на 15-ти во месецот имаат нови термини. Стави си потсетник за да не заборавиш да се јавиш на 15-ти, брзо се фаќаат термините.

2. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Само скрининг е толку.
    Приска не ми ни спомнаа, рекоа требало пренатален тест бидејќи јас имам 35 год...

3. Anexy

Anexy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    322
    Дали некој бил деновиве во Систина на скрининг? Ме интересира дали само трудниците влегуваат или може и тате? (ради ситуацијава со корона)
    Ние сега ќе одиме, а тате само се надева дека ќе влезе

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Јас бев во петокот ама на преглед, не беше скрининг,го пуштија и маж ми внатре,не прават никаков проблем

На Anexy, kukla21 и Martka им се допаѓа ова.
  5. Anexy

Anexy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    322
    Да, да...и двајцата влеговме :)

6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Девојки може ли да ми кажете 2 скрининг во која недела правевте. По матичната ми се дадени дати од 20та до 23та недела. Бидејќи сакам и во Ремедика да одам таму на сајтот пишува од 15та до 23та недела се прави. Па се мислам дали за следна недела да закажам тогаш ќе суж 19та г.н. или рано е? Би сакала да чујам вие кога сте биле...

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Околу 22 најубаво.

На Среќичка, Milkiway и lovely12 им се допаѓа ова.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас и ти сме тука со неделите. Јас во ремедика планираѓ во 22ра да закажам само од 15и мај ги отварале термините за јуни. А и матичниот ми рече најдобро 22 или 23 било, па планирам во 22ра во Ремедика во 23 кај него да го направам

9. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Jas prvata premenost ja videv kaj Elena petrova vo remedika,I togas vtoriot skrining go prav vme vo 21 Vs nedela,nejzino obrazlozenie bese deka netreba da Se ceka do 23ili polna 22 nedela zatoa Sto mnogu cesto e bebeto da e ponapredvza Edna nedela a kolku e pogolemo tolku potesko Se zemaat precizni merki. Okolu 20 Juni treba da odam na vtor skrining,povtorno ke vidam 20 nedela I nekoj den samo ovoj pat sakam kaj Kotlarova, za Elena slusav mnogu Lodi kritiki otkako Se vrati na rabota po podolgo boleduvanje

На positive vibes и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    123
    Женски , мене уште ми е рано аѓа гледам со време закажувате сите. јас сум 9 недела, кога е најдобро да се прави првиот скрининг (кај матичниот ке правам приска и Несмеам да спомнам идење у Систина па се мислам кај него во полна 12 нед да идам, а кај Димчев полна 13та ?
    колку време порано треба да се закаже у систина, и дали скринингот е со вагинално ехо или обично ? Можно ли е и пол да се дознае, или ке е премногу рано? :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    И јас ќе закажам втор скрининг во 22+3 дена, така ми се паѓа терминот.
    Во 18+1 бев на ехо, докторот ми кажа за 4 недели да закажам втор скрининг и излегува 22 плус некој ден да одам. Здравје само

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Јас мислев кај петрова ама штом е така ќе одам кај Котларова. Се мислев за Димчев Систина ама не знам зошто ич не ми се одо во таа Систина

Најверојатно и мене така ќе ми се фати да правам. Ја дека на две места и кај матична и на приватно сакам па само правам математики :D

За машко обично кажуваат. Мене во 12та на прв скронинг ми кажаа па во 16та ми потврдија дека е машко ..за женско мислам се двоумат кажуваат покасно за сигурност

Последна измена од модератор: 13 мај 2020
    На Alishan30 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    За машко и мене во 12+ на прв скриниг ми спомнаа, но не беа сигурни 100%
    Во 18та се потврди дека е женско:D :lol:

На Thallia, @rollercoaster@ и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Elena mi bese spasot vo prvata bremenost,bev so problemi so visok krven pritidok,otoci,vrtoglavici,cela potresena celo vreme,samo Sto ke vlezev kaj nea vo ambulanta Se smiruvav,gledase celo vreme objasnuvase,pregled minimum Pola saat,dodeka ne go slikne bebeto ubavo vo liceto nedtanuvav od who,sega kaj drugarka mi vtor skrining za 10 minuti I od drugi imam slusano deka sega pregledite I bile mnogu pikratki I neobjasnuvala dovolno.jas ne Se somnevam I sega za nejzinata strucnost no za tie Pari Sto gi davaje sakam kvaliteten pregled, a za Kotlarova samo pofalni zbirovi imam slusnato. Vo Sistina koja noga nestapnuva,trujca doktori me gledaa I neuspejaa da visat anomalija na matkata,Sto vo remedika Dimitrov vo del od sekundata ja vide.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Можеби и ради ситуацијава се по кратки прегледите сега ако се е во ред нема зашто подолго да би траело сигурно и си ја знае работата,а и колку трудници има за скрининг само приватно можеш да го направиш не можат и они да постигнат, сигурно ако има нешто лошо нема за 10 минути да те стане :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Koga zboreme za vtor skrining ne bi Se soglasila,za deset minuti da gi detektira site organi,da gi izmeri da proveri protok vo papocna vrvka,da pregleda postelka e neveruvam deka ke stigne.drugo vo remedika Kotlarova I petrova na vtor skrining kompletno imaat praktika da go pregledaat srceto, zatoa Sto nepraktikuvaat dopolnitelen skrining na srce Kako Sto e slucaj vo Sistina.e za 10 minuti I neveruvam deka Se TOA ke go vidi ubavo koga dete postojano mrda I Se mesti vo matkata,a so guzvite ne e opravdanie neka si napravat ubav raspored Oti plakame duri I poskapo od pred Edna godina,kaj Elena sum bila I itno na nezakazano no nikogas ne sum zavrsuvala za tolku kratko iako Se bese vo red so bebeto. Toa e licno Moe mislenje.

17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    И мене во 12та ми рекоа не е 100%па после потврдија на ехо во 16та :D:D ама ја некако од старт знаев се во машки рпд зборев

Може е ради ситуацијава ама па мене матичнава ме глеа ехо 15 мин а скрининг по 40мин и трае. Истото го очекувам и приватново што го плаќаш пута 3 ќе закажам дефинитивно кај Котларова се мислев многу меѓу нив две. Ремедика сакам да се пораѓам и затоа не ми се оди во систина

Последна измена од модератор: 13 мај 2020
    На Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Мене на првиот скрининг не сакаше ни да ми нагаѓа. Вика што и да ти кажам ќе згрешам. Следен пат ќе видиме. А баш ме интересираше. :?:

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Многу интересна перцепција на работите имаш. Имаш одлично ЛИЧНО искуство со доктор, ама дека пријатели ти кажале нешто го менуваш мислењето.

На Jana06, Rainbowbaby и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Iskustvoto Sto go imam so Petrova nikogas NEMA da go negiram,no vo momentalnata situacija koga edvaj naogame termin I zakazuvame mesec I poveke porano od termin,iskreno ne bi rizikuvala,a Kotlarova e isto mnogu dobra,I seuste nemam slusnato nekoj da Se pozali od nea I vo ovaa vonredna situacija,zatoa Se odluciv za nea za vtor skrining ovoj pat