Денес закажав кај Димчев за 2 скрининг за 2 недели, пред да одам на одмор. Верувам се ќе биде во ред.
Петрова е таму за скрининг прашај дали се вратила од боледување. Замена и е Симонида Котларова. Сепак докторот што ме води од ремедика ме прати кај Димчев.
Ќе одам кај димчев, во ремедика термини тек од 17 а тоа ми е касно. Ми кажаа 22н да одам и по тоа се ориентирам, тоест 21+. И башка веќе цел месец не сум го видела бебчо, се шлакнав. Закажав за 7ми ама ќе видам за наредна недела дали ќе се упикам.
@Ambra20 Јас во 21 + го правев вториот скрининг кај Димчев, не закажав посебно за срце.. го гледаше и срцето и мереше се.
И јас го правев во 21+. Ако има потреба од скрининг на срце Димчев сам ќе ти каже, а и да реши да правиш, рано е тогаш, после 24 викаат најубаво се гледа срценцето, ова зборувам ако има суспектибилна состојба.
Здраво. Сакам да прашам за скринингот за Даунов синдром, како се прави , преку анализи на крв или ваг.ехо и во која недела правевте?
Jas pravev skrining.Abdominalno te gleda so eho i Ti meri nuhalen nabor i nosno kovce.Od tamu otidov vo drzavna za krv za prisca.Pravev vo 12ipol nedela
@MARILENA преку ехо се прави мерки на вратен набор и носна коска дали има највеќе се гледа, а преку крв преку некој статистички резултат се гледа колкави шанси би имало детето да има даунов, но не е баш некој веродостоен резултат, некои трудници не го ни прават тоа преку крв. Најбитно е ехото.
Дене правев прв скрининг, бебе е супер, уште не знаеме што е, др. рече следен пат само нека е живо и здраво. Добивме дозвола за на одмор и сега конечно сум опуштена и помалку под стрес. Да знаете на микро нема реагенси за кламидија.
Срце каде правеше скрининг? Браво за јуначето Господ напомош на сите.Димчев на сестра ми за второто дете во 12та недела и кажа дека е машко убаво било наместено а во 14та и потврди Живи здрави да ни се бебушки што и да се
Правев кај матичниот, не се гледа ништо меѓу ноџињата ама ке потврди следниот пат јас мислам девојче. Ти кога ќе правиш срце?
Направив и јас кај матичниот прошлата недела се беше одлично мереше нухален набор и носна коска и од таму отидов на ГАК за Приска и до вечерта имав резултат и тој уреден беше.Па сега на 06.06 ќе одам кај Димчев во Систина за второ мислење.Сестра ми правеше така со двете дечиња па и јас по нејзините стапки А утре за брисеви но и во јавно здравје нема реагенс за Кламидија па на приватно ќе го носам.Господ да не чува самоhug:
Добро а за што плаќаме секој месец здравствено за да нема? После зашто сме оделе приватно, ете затоа! Би ви препорачала приска да не правите пти не е веродостојна, знае да даде грешно лоши резултати и докторите не ја препорачуваат. Ви треба само доволно стручно лице за да го прочита ехото