И јас кај Гордана толку траеше бидејќи брзо ја најде таа вената што и треба убаво си беше свртено, а за вториот малце подолго траеше
Ми рече се е во ред,немам замерки за бебето,се си е добро ама некако многу брзо ми се виде,инаку втор скрининг ми е
Ако бебето било наместено како што треба тогаш побрзо ќе биде али ако е инат и да не сака да се сврти подолго трае ако имало нешто сомнително сигурно би ти кажал
И мене во ремедика ми траеше толку а и немаше што повеќе се што требаше виде са 10мон. Они го сликаат нели на ехото и зсма мерка поентата е само бебето да е добро наместено за секое делче убаво да се види. За Димчев не верувам да би напрајл пропуст го фалат...
Такви се докториве од Систина, 5мин преглед. Јас одам кај Гордана и кај неа све е влези-излези. Кај Димчев прв бременост дури и ни се развика, 5мин и чао. Битно све да е добро. Јас веќе навикнав на ова "набрзински"
Искрено сега и со коронава и со гужвиве и подобро не сакам многу да главам вк болница. Јас кај Котларова ја гледав како работи како зема мерки се кажува се обрнува внимание и иако 10мин траеше пак се' што требаше виде. Верувам ако има проблем тогаш го гледаат и обрнуваат внимание.
Јас навикната од Ремедика кога одев кај Јане муабет, по народен и по топол пристап, еден преглед редовен ми траел бар 20мин. Тука Систина и кај Димчев, Панчевски, Гордана влагам излагам, некако поарогантни се и како на лента се осеќам. Ама не е важно битно да е се ок и со мене и со бебе.
И јас мислам немаат многу персонален однос докториве во Систина. Дали многу им идат, па им влегло во рутина веќе и како на лента работат и немаат некоја "близина", кој ги знае. Мене митко ок ми е за муабет и опуштен е доста. Ме нервира закажувањето. По милион пати ѕвонам кај сестрата дур ја добијам. Кога бев, живо пиле немаше, не знам што толку не креваат. Па и уште ми вика нема распоред за јули, па кога сфати со кого збори одма се створи распоред. Не знам што им е проблемот на сите?!
Jas odev kaj dr Kostadinov i prezadovolna bev i od strucnista i od odnosot, bas blizok, prijatelski i tatkovski. Postojano dostapen na telefon, se sekava na pacientot i dijagnozata, odma naoga termin ako e itno itn.Nazalost se penzionirase i nikoj ne mi faka oko kako zamena. Strucnjaci se site, ama od tie sto sum.imala kontakt, odnosot ne mi se sviga na nitu eden, bas taka arogantno, brzinski i ko na lenta.
Се изненадив вчера ептен од Димчев,одам кај Јорданчо Иванов исто во систина ама некако друг однос има и повеќе обрнува внимание
Хелоу ја сум моментално 13+1 и се плашам дека нема да стигнам за прв скрининг дали има нешто страшно ако не се оди за втор секако би одела
За приска ми кажа и гинеколог дека нема да можам да се надевам дека од понеделник ќе најдам термин за во санте плус
Потруди се да те пикнат во распоред, ако треба измисли нешто. Приската немораш ама скрининг треба да направиш.
И јас имам таков впечаток за Систина. Не ми е важно дали прегледот трае 5, 10, или 45 минути, важно ми е да се види тоа што треба и да се обрне внимание на пациентот, да се одговори на сите прашања. Сум била кај Димчев, имам пишувано порано, и едноставно не сакам доктори кои не зборуваат додека ти бледо гледаш во екранот на ехото а не знаеш што гледаш. Може јас сум таква и си препрашувам, се' сакам да знам. А не после дома да гуглам.