Највеќе се гледа за аномалии особено се мери нухален набор кој не треба да биде повеќе од 2 за да се избегне ризикот за даунов синдром
Ако сака некој да спорели искуство колку отприлика ве коштал прв скрининг кај матичен гинеколог. Сакам да си спремам средства на време.
Mohit maticen ginekolog pregled na eho mi naplaka po 350 denari,dodeka za skrininzite nisto ne mi naplaka,koga prasav zosto Se besplatni mi kaza deka toa Se zadolzitelni pregledi za trudnici I posebno I'm isplaka za niv fondot za zdravstvo
И јас по 350ден плаќам за ехо и за скрининг ми издава и фискална и се. Треба да е така како што кажуваш по правило не знам зошто наплаќќаат
Здраво, да не знаете за јули дали има термини во Ремедика отворено, сакам да закажам за крај на јули кај Котларова бидејќи спомна почеток на август дека е на одмор?
Јас пред една недела закажав за крај на јуни, така да, сигурно имаат отворено термини за почеток на јули, ама најдобро да се јавиш утре наутро за да прашаш дали за цел месец е пуштен списокот.
Има термини уште од минатата недела. Мислам дека ги отвараат обично околу 15ти во месецот за од 01-31 следниот месец.
Феминки само што го закажав вториот скрининг во Систина кај доктор Гордана, понеделник сум сабајле и ќе бидам тогаш 21+2. Се надевам е таман времето...