Здраво девојки дали некоја има правено скрининг во Плодност Битола во 21 недела како се прави и која е цената ?
Zdravo za skrining ne znam ali kako doktor e premnogu dobar doktor zboram za stariot Organdziski bidejki i sin mu raboti tamu a neznam za nego. Pozz
Jas prave prv skrinin kaj organdziski,zadovolna sum. Inaku stariot organdziski veke neraboti,sega Se sin mi I kerkamu,jas bev kaj Stojan organdziski,nego poveke mi go falea.
Трет скрининг сте правеле и каде? Мора да се направи? Што се гледа точно? Мене ми е втора бременост, ама ко прва да ми е. На првата бев помлада и на ништо скоро не отидов' среќа се беше ок.
Zdravo devojki 12 nedela sum cetvrtok ke odam za 1 skrinig pa ako mozite da mi kazite sto se gleda tocno? Citav i za priska ama nekako za nea mi e strav dali dava tocni rezultati?Prva bremenost mi e pa za toa sakam da znam .. fala ❣
Приска не ти ни треба искрено доволен ти е прегледот можеби и пол ќе ти кажат највеќе се гледа нухален набор кој не треба да е повеќе од 2 по тоа се гледа дали има ризик за даунов синдром или не
Фала срцка јас сум со претходни миседд и можи затоа ми рекоја а ствсрно некако не ми се прај и мене оти ко да ми изгледа дека таја прави повеќе забуни
Здраво на сите. Сакав да прашам за цена на скрининг и приска во ГАК? На приватно е мн скапо :/ Бил некој сега и дали вршат прегледи и дали ги запазуваат мерките за заштита? ГАК е секогаш лудница, но ме интересира како е во оваа вонредна состојба? Тенкс и поздрав до сите
И јас сум со два мисед предходно и пак не правев твој избор е за приската ако мислиш дека треба прави, али аидлам дека тоа повеќе збунува
Znam znam i jas citav ja so 4 missed sum ama islreno i mene ne mi se praj pa ke odlucam cetvrtok fala sepak
На Гак е бесплатно за трудници само што мислам дека сега не примаат пациенти за приска и скрининг Ако бил некој скоро нека каже
Докторите имаат посебна специјализација за скрининг, матичен може за првиот скрининг, ама за вториот, кој е најбитен, јас не би била сигурна само во еден доктор. За првиот скрининг, нухален набор ми мереше и матичниот, виде и носна коска, потоа бев на скрининг и ме гледаше докторката која ме пораѓаше (роднина ми е). Вториот скрининг е многу побитен и детално се гледа се. Елена во Ремедика и срцето го гледа.
Во која недела се правеше првиот скрининг ? Мислам дека и брисеви се правеа на почетокот, јас сум 9та недела