Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    втор скриниг е во 20 недела така ?

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    20-23 недела се прави втор скрининг

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Здраво. Третиот скрининг дали мора да се прави посебно кај доктор кој ги прави и првиот и вториот скрининг или може и докторот кој што ќе те пораѓа да ти го направи? Колку што прочитав третиот скрининг се состои од нешта што е потребно на секој нареден преглед да се проверат на ехо и да се следат. Што би ми препорачале од искуство?

На KiviOdMaldivi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.707
    Допаѓања:
    18.386
    Јас трите скрининзи ги правев во Ремедика кај др. Елена. На трет скрининг ги гледаат протоците. Многу трудници не ни прават трет скрининг.
    Се породив државно. До пораѓај одев кај матичниот и тој ги мереше протоците исто така.
    Докторката која ме пораѓаше ме гледаше на ехо ептен брзински, само околуплодова вода гледаше и степен на зрелост на постелка.
    За докторот кој ке те те пораѓа побитно е цтг.

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VeseliCka

VeseliCka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    118
    Сега во четврток на 16 имам закажано за втор скрининг во државна, дали поради вирусот ке ме примат?Докторката ми закажа скоро пред месец дена,и од тогаш ми нема ништо јавено, инаку сум скоро 23 недела.

6. Motivationlady08

Motivationlady08 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Јас денес бев во државна на втор скрининг, но само мене ме пуштија да влезам а сопругот ме чекаше надвор од клиника. Ми рекоа дека се е во ред, но воопшто не се професионални. Прегледот едвај траеше 10 минути и докторката не ми објасни ништо, си правеше муабет таму и на крај само рече дека се е во ред и затоа не ја прашав ништо. Барем некоја слика мислев дека ќе ми дадат :)

На thelittle17, VeseliCka и K7M10J им се допаѓа ова.
  7. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.731
    Следнава недела ќе правам ехокардиографија кај Др.Драшко од Систина. Искуства со него имате некоја?
    Ми го препорача докторката докторов и дека требало да се направи овој преглед. Јас ќе сум на прегледов на 23та недела,тогаш таман било времето за овој преглед @Mermaid - одговор на погоре поставеното прашање.
    Ако има некоја искуство кај докторов нека кажи. Една моја другарка била и уште незавршен прегледот кој патем траел 10 минути ја убедувал зошто е битно да дојде уште еднаш.:^) Не е ефтин прегледот 1500 денари за 10 минути, што знам.. па уште и тоа убедувањето. Втора работа што ме зачуди е тоа што јас кога му се јавив на телефон за да закажам воопшто не ме праша која недела сум бремена за да знае дали ми е време сега за овој преглед туку одма почна со закажување без да праша. Му кажав која сум и како од пушка да да може ми вели .
    Јас секако ќе одам ама ме интересира барем дали кажува нешто битно или колку пари да земи.

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не знам конкретно за тој доктор, ама денес бев на втор скрининг и баш ја прашав докторката за ехокардиографија дали е некој посебен преглед. Таа ми рече дека тој преглед е уствари вметнат во вториот скрининг (Ремедика ова). Гледаше дали е правилно позиционирано срцето, комори, преткомори, залистоци, аорта, проток, откуцаи. 22 г.н. сум. Од 35 мин што траеше цел преглед, срцето го гледаше 5-10 минути, па верувам дека кај сите е толку.

На BeloMache и azelea им се допаѓа ова.
  9. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Istoto go potvrduvam, I so prvata bremenost koga me vodese Elena Petrova,I sega so vtorata bremenost vodena od simonida go dobiv istiot odgovor.identicno od skrining koj traese 40 minuti,minimum 10 minuti detalno go gledase srceto.

На BeloMache, azelea и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  10. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    1.278
    Devojcinja znaete cena na vtor skrining vo remedika i koj doktor go preporacuvate
    Jas bremenosta ja vodam kaj Petenivski (kaj nego pravev ivf)ama toj ne pravi skrinig mi gi predlozi dr Kotlarova ili dr Petrova
    Vase mislenje?
    Inaku vcera bev na kontrola postelkata se uste mi e nisko postavena plus doktorot vide nekoja vnatresna infekcija vo matkata pa mi prepisa i sumamed i laktagin i poveke odmor
    Bebus e dobar samo ova so infekcijata i postelkata ne mi dava mir

11. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    4400 денари е втор скрининг. Мене ми кажаа дека Петрова до септември немало да биде тука и закажав кај Афродита за трет скрининг. И таа е ок, сите три ме имаат гледано минатата бременост. Ако не препрашај за Петрова кога ќе закажуваш.

12. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Vtor skrining e samo eho ili ima i brisevi?

13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Само ехо е ако имаш брисеви правено за време на првиот скрининг и ако ти биле ок резултатите

На Cakicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Топло ти ја птепорачувам Котларова за скрининг, докторката е многу стручна и темелна, се објаснува убаво и детално и без да прашаш. Знам многу тука ја фалат и Петрова, јас немам искуство ама колку што знам, не оди на работа заради коронава.

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.669
    Исто и мене во првата бременост пред шест години Петрова ме гледаше,и баш се сеќавам дека ми го гледаше убаво срцето.

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас бев кај Драшко. Фин е. Убаво кажува се што гледа. Мене ми кажа дека убаво е да одам уште еднаш, ама никакво убедување немаше. Гинекологот ми кажа не мора и не закажав за втор.
    Мене ок ми е Драшко. Фин впечаток имав минатата бременост, а и оваа ок беше. Повеќе беше од 10 мин.

17. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Женички ве молам ако некој знај да ми кажи дали прискава е во ред денеска ми стасаја резултативе ,а утре сум кај матичнава и неможам да дочекам фала❣❣ 20200716_171737.jpg

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Супер е, низок ризик.

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    фала многу баш ме опушти и ме израдува да можам да спијам рајат до утро ❣❣фала уште еднаш

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Izgleda ova so neonatalniot kardio pregled e politika na sekoja bolnica. Inaku I vo remedika ima neonatalen kardiolog,Dr jasna, no kaj nea Se odi samo ako nedaj boze plodot ima anomalija na srce,pa za konecen naod od nea Se bars,ova iskustvo od prijatelka mi e. A vo Sistina ocigledno e za Pari,del za doktorot del za bolnicarka,ova e Moe mislenje

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.