Факт е дека е за пари ама кога ќе ти кажат дека треба да напрвиш, а не го напрвиш после во мисла ќе ти биде додека се роди зашто не си го направил
Potpolno Se soglasuvam,jas od ovde Sto citam,mi bese misla,pa Tri pati ja preprasav Kotlarova Dali navistina netreba dopolnitelno eho na srce. E zatoa ne ja sakam Sistina, premnogu profit na matkata na lugeto
За одредени ситуации вреди да се отиде зборам тие што се ризични сепак кога веќе даваш 4500 за скрининг уште 1000 денари нема да смени многу сепак секој доктор си има своја специјалност...али за сите да одат и здраво и право јас сум против тоа машина за пари се...али не ги окривувам и докторите како им е наредено така прават сепак сите знаеме приватно се како функционира. Да отидеш на државно уште не седнат ќе ти каже добра си терај се е добро затоа што они ништо плус не добиваат
Здраво, матичната докторка ми рече да направам втор скрининг во бременоста кај друг доктор, потребно било и второ мислење. Предложете ми доктор/ка, каде е подобро на ГАК или во некоја од приватните болници?
Ако одлучиш за приватно сите се добри 4-5 доктори се што прават скрининзи по приватниве, а за државно нека каже некој што одел повеќето одат приватно особено за втор скрининг. За Систина се Петровска и Димчев, а Ремедика се Афродита и Котларова
Доколку имаш можност оди на приватно кај некој од докторите што ти ги пиша @Brpbrp Не знам не сум слушнала од ГАК некој нешто посебно задоволен да е, обично сите што ги знам приватно одат на скрининзи. Сигурно има добри доктори и таму и Чаир, распрашај се.
Втор скрининг во систина дали е исто 4550како за прв скрининг бидејќи другарка што била во санте плус за прв скрининг плати околу 3700 а за вториот и рекле 4400
Денес бев на трет скрининг во Ремедика, 2500 денари е. Некој ме праша пред некое време ама не се сеќавам па тука пишав инфо
Наидов на супер корисен линк за скрининзите во бременост од Др.Димчев па го споделувам тука ако сакате да прочитате, убаво е се објаснато за трите скрининзи https://panacea.mk/d-r-pavle-dimche...u-i-koi-skrininzi-se-neophodni-vo-bremenosta/
Девојки од околината на Битола, кој доктор/докторка ми ги препорачувате за втор скрининг во Плодност? Претходно бев кај Марија Христова, ама сега сакам кај друг доктор да одам. Фала однапред.
Срцка јас одам кај др Сотир исто во Плодност и сум презадоволна и ако е помлад има мн знаејње и задоволнав сум и мн е самоуверен и то шо че го кажи кажано е е сега имам слушано за др Кристинка дека е добра позз па ќе кажиш дали си задоволна i од кого да знам и јас
Nema vrska mene na drzavno skriningot mi go pravea pola saat vtoriot skrining mi go pravese Dr lazarova a tretiot Dr madzunkov I sum prezadovolna od niv
Ептен среќа си имала иначе знаејќи ги нив и нивната нестручност(не зборам за сите али голем дел се) не би дала веќе да ме пипнат
Jas bev kaj lazarova na gak I sum prezadovolna od nea vo sistina ne otidov oti ne ja sakam sistina kako bolnica Nema vrska I na gak ima dosta strucni dr samo ako si imas i debeli vrski
За врски знаеме збориме за без врски кај има асални кога ќе треба да го почастиш и на гак исто ќе ти се фати како приватно вака барем нема да молиш 10 луѓе
Како можеш да кажеш дека исто се фаќа, царски приватно е скоро 2000 евра. Кај се чуло некој да чести доктор 2000 евра??? 200 евра е мито на државно. Плус честење за сестрите, нема да е 2000 евра.