Za muabeto za tretiot skrining vo remedika da Se ufrlam Kako padobra ec, ako redovno ja vodite bremenosta vo remedika,sekoj mesec da odete tamo na pregled ke vi naplatat Kako obicno rutinski eho pregled,a ako odete samo za skrininzi ke vi go naplatat kako skrining. Znaci Se zavisi od doktorot,Kako go zavede pregledot taka naplakaat na salter
Еве јас само што се враќам од Ремедика, бев на трет скрининг, платив 2500 На листот кај што имаше запишувано докторката за прегледот не пишуваше дека е скриниг ама јас кога закажував си реков за 3 скрининг и кога влегов кај докторката она ми рече ќе правиме 3 скрининг и гледаше протоци, плодова вода, грло, бебето како напредува. И не одам во Ремедика да следам бременост туку само 2 пати до сега за вториот и сега за третиот скриниг
Не знам луѓе, мене ми земаа 4400, и јас не ја водев целата бременост таму, инаку сум 32 недела. Кај мене на пресметката си пишува скрининг.
колку плати за 2 скрининг и кај кого го правеше јас правев кај матичниот но ради положбата неможеше да го види срценцето баш најдобро и ми препорача да одам или систина или ремедика ..
Ремедика јас ти предлагам кај Котларова да закажеш ..која недела си? Ама ако е само преглед на срце оди во систина кај димчев или драшко тие ги фалат
Тогаш различно пресметуваат. Пошто јас се распрашував оти ми ближи втор скрининг и ми рекоа 2+ илјади е редовен/обичен преглед, а 4+ илј. е скрининг.
да ми рече само за срце ,ради положбата неможел убаво и детално да виде .. другите мерки сите ми се супер , сега сум 21 недела
Епа најдобро јави се види прво со термини како стојат...конкретно за кај котларова ремедика закажувам 1 месец однапред имаат многу гужва не знам сега дали е растеретено малку периодов. Знам и за систина се жалеа дека тешко се доаѓа до термини... види тоа прво па ќе одлучиш така кај кој доктор, не се сеќавам до кога најдоцна се прави тој преглед
Јас бев минатата недела на 2 скрининг во ремедика кај Котларова супер поминав докторката ми остави супер впечаток платив 4400
И јас се мислам кај која да закажама втор скрининиг негде почеток на септември треба,кај Котларова или Афродита? Првата бременост одев кај Петрова ама сега тешко дека ќе се врати.
За вториот 4400 платив, двата ги правев кај Афродита и сум многу задоволна. Кога бев за вториот ме гледаше пола час се детално гледаше и ми објаснуваше, го гледаше и срцето и не ме прати на дополнителен преглед. Третиот исто ме гледаше детално и траеше 15 мин Јас ја препорачувам, супер е докторката
Тешко Петрова дека ке врати. И јас за првата бев кај неа па замина и после продолжив кај Котларова. Одлична е
Кога ја прашав мојата докторка за трет скрининг ми рече искусен доктор на секој преглед прави скрининг, не постои такво нешто како трет. Тогаш само ќе видиме како напредува бебе и како почнува да зрее постелката.
Некоја да правела прв скрининг кај Димчев, во Систина, и како е задоволна? Многу го фалат жени, особено во таа област бил стручен. Искуства?