сигурно исто ќе е. Штета. Ќе вклучам и јас камера, ако не прават проблем бар за тоа. Јас за две ипол недели сум. Со лесно
Не, ни на преглед не дозволуваат. Во петокот бев покасно, немаше гужва, да не речам 3 чекавме, не го пуштија, последниот преглед ми беше таму. Сега веќе на државно
Знаете ли во Систина кога ги прават распоредите, и колку време претходно закажувате скрининг? Јас планирам прв скрининг кај Димчев од 28.09 таа недела, два пати се јавив оваа недела и се немаат распоред.
на 02.09 или 03.09 се јавив за да закажам кај Димчев за неделата од 14.09. Ме информираа дека распоредите за понаредна недела ги добиваат во петок попладне. Се јавив пак на 07.09 (понеделник) и имаше доста слободни термини за наредната недела. Успешно закажав скрининг. Значи, или врти им на 18.09 покасно во денот, или на 21.09 за да можеш да избереш термин што ќе ти одговара.
Значи и една недела пред терминот што ми треба да се јавам не е касно. Јас првпат закажувам па си мислев да не е гужва и порано почнав да ѕвонам
Да си кажам денес ми помина вториот скрининг. Од др.Афродита сум многу задоволна, половина час траеше прегледот гледаше се убаво детално,ми објаснуваше,сите органи се во ред,се на место како што треба и протоци,па дури и вагинално ми го измери грлото.
E zenski denes si napraiv amniocinteza I ne bese vopsto bolno se opustiv I seper pomainav za dve min gotova ama posle toa ne go glea srceto kako cuka si zemaa primerok I gotovo sestrata bas go fati ehoto koga zema primerok a dr mnogu se zacerveni toj moment sega I bas se plasam da ne go bockaa bebeto da ne go povredija malce mi se slosi koga stanav ama sega sum dobro mislenje ve molam
Закажуваат ли скрининзи во Чаир? Не сум од Ск, па ме интересира како да закажам, а ако не примаат таму ќе морам приватно да правам. Како и да е, гледам дека приватно треба 2 - 3 недели порано да закажиш па кој има инфо прво за Чаир да ми каже.
Денес бев на 2 скрининг во државна, ги имам следните извештаи. Според мене сум 22+3, тука има различни вредности. Ве молам ако некој бил скоро да ми каже. Докторот кажа се е во ред, освен што знаев дека е машко, а сега ми кажа женско
Ova fl(hadlock)ti e 3.79cm neka kazaat I drugite da ne e pokacena ili taka treba posto I jas napraiv priska1 I mi.izleze visok rizik a vo eho se bese vo red vo gak 15nedela nuhalna mi.bese 1.81 a posle dve nedeli 2.23 I toa me plashi ama koga bev kaj edna dr privatno mi rece deka od 3nagore pa do 6 moze da e rizik za dauvn sindrom
Ова е веќе втор скрининг, нухалниот набор се мери во 12-13 недела ако мислиш на тоа, после веќе тоа не се гледа. А и тоа fl hadlock претставува дијаметар помеѓу двете страни на главата колку шо гледам по нет.
Во ред и' се мерките, ништо не и' е покачено. Ти си правела скрининг во 12та недела, а ова се мерки за 22ра.
I vo 12ned bese se vo red samo priskata so visok rizik pa I za toa kazav deka neka kazaat I drugiti a jas 17ned 2.23 dali e vo red toa odg ve molam