Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Мојот матичен за скрининг ми даваше упат за на државно. Прв на Гак, втор во чаир имаше простор. Никогаш не ми спомнал тој да ми прави. Секако и на приватно никој не ти брани да одиш, ама не знам матичните како регулираат тоа со прегледите кога добиваш документ од установата со мислење од доктор кај што си правела скрининг. Не дека матичниот не ме гледаше подетално пример од првиот скрининг на гак, тоа е истиот преглед, ама сепак по протокол се прави во болниците за пораѓај.

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    9.784
    Јас и за прв и еве сега за втор на приватно т.е Ремедика ,и кажав јас таму ке одам на скрининг.

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Мојата матична исто ми правеше прв скрининг. Јас отидов и кај друг доктор потоа. За втор ама ми рече да бирам каде сакам. Претпоставувам се' зависи од апаратурата што ја има за се' што треба да се види во прв,втор,трет скрининг

На Bicka77, Ava.84 и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  4. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Јас прв и втор скрининг во систина кај доктор Димчев с сега во чаир и ме буни на упатот не пишува кај кој доктор сум

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.354
    Јас бев денес кај матичната,фала богу се беше супер,да беше несто сомнително ќе одев и на второ мислење,ама сега не.

6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    17.749
    Која ти е матична, ако не е тајна? :)

7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    @Nefertiti. ја бев кај матичната ама тоа е пошто секако сакав она да ми ја тера цела бременост. Сега еве за вториот скрининг отидов на друго место, она не можеше да ми го направи, ама и носев баш денеска резултати. Исто така и мојава ми наплаќа за прегледи, ама ако и носам некакви резултати или идам за усна консултација не ми наплаќа ништо.

Во секој случај, твое си е да избереш кај ќе отидеш на преглед и дали за еден преглед ќе идеш само на едно место. Само мислам дека нема ништо лошо да ги види и она резултатите ;)

8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.354
    Надица од пзу Мама

9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Матичен гинеколог не треба и не смее да наплаќа преглед, особено не на трудница, државно е се бесплатно, па така и државниот матичен гинеколог не треба да ти наплаќа за буквално ништо, мене своеволно ми направи прв скрининг кај неа, ама ми рече ќе си одиш и во државна, и ако има потреба не дај боже, ќе одиме на второ мислење некаде приватно, ама среќа немаше и поминав со тие мерки и приска од државна.

10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Не смеат да наплаќаат ама напраќаат без око да им трепне. Јас додека живеев во МК секоја контрола ми ја наплаќаше ехо 300 ден, одземање на брис 200-300 денари. Исто земање на крв за анализа и тоа го плаќав како услуга.

На thelittle17 и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  11. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378

Епа не треба и не смее, ама за се ни наплаќа, во мал град живееме и она е единствен матичен гинеколог и на сите со години наплаќала, а скрининг е 2000 ден замислете, јас бев без зборови кога првиот пат ми рече сестрата 300 денари за преглед....
    Не можам за секој општ преглед до Скопје да идам, и така да тоа е тоа, на секои 3/4 недели си зима пари дотичната.
    И затоа од инает не правам скрининг кај неа, ќе одам во Чаир без око да ми трепне како што неа не и трепка што ни зима пари на сите.

Последна измена: 18 септември 2020
    На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Неделава сум на втор скрининг кај Афродите, во Ремедика :) па, да прашам. Само стомак или и вагинално со сондата е. Ова за да знам дали да се средувам (ме мрзи, ептем) :D друго, тие што бевте кај неа периодов, како сте задоволни? Што се кажува, гледа сега...и такви работи.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не сум била кај Афродита ама доста тука ја фалат. Прегледот е ехо преку стомак, се гледаат и мерат посебно сите органи, срцето детално, протоци, постелка. Можно е да ти мерат цервикс, тоа е вагинално.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    9.784
    Јас неделава сум исто во Ремедика ,ама кај Петрова,некоја да сподели искуство од кај неа ако има?

На azelea и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.678
    Жапче бев во понеделникот кај Афродита,прво преку стомак траеше скринингот едно пола саат се по ред секој орган посебно го гледаше,ти објаснува убаво,мери,бубрези,срце,желудник,мозок,прсти броеше дали се сите итн.После протоци твои и на бебето гледа,па и ми рече вагинално со сондата да ми измери грлото на матката.Супер е докторката,ја чекаше беба убаво да ја фати за сликичка ама немав среќа мојава се криеше со рацете на лице,па ми рече кога сакаш дојди друг пат ти стојам на располагање.
    Така да среди се :lol:

На Ava.84, LivingGlam и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.678
    Кај Петрова бев за правата бременост,одличен доктор е и она,ама овој пат мислев дека не можев да закажам кај неа,не знаев дека почнала со работа.

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    ту бре, ќе мора да се средувам значи:))) е, со душа чекам ново сличе и јас. Види ко така,некој друг ден и твоето инаетливче да го сликате :D уф,се надевам се' ќе е ок со бебе и со се'. (fingers)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.678
    Се ќе биде во ред,без гајле.Баш да кажеш и за полот сигурно дали ќе е маже твоето може па сваќа да ми бидеш:D:lol:.
    Со првата ќерка имам многу убава слика од втор скрининг,иста таква се роди :inlove:,а оваа нешто многу се крие.

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    и јас чекам пак да видам пенисче.:D Нека не испаѓа работава бетер од ситуацијата со цимерката на ели.карамели...женско,женско,на крај раѓа уште едно машко
    Ако сфаќана @Emy867, ни откаже сватовство...ќе се посватиме:rofl: бива. :D

На Emy867 и azelea им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.678
    Ааа добро тогаш штом е ветено,се извињавам не се мешам тогаш во штипки:D