@DELFINA81 јас сега се враќам од скрининг, кај Димчев бев, 4550 платив Се помина во најдобар ред, се е океј, од докторот сум презадоволна ептен детално ми објаснуваше. Тука прочитав дека не збори многу многу, ама во мојот случај беше обратно, повеќе од пола саат траеше ехото. И да ми направи топ сликичка, неможам да и се изнагледам Е сега цервикс ми мереше абдоменално, нели се мери вагинално?
Zdravo majki. Vcera bev na vtor skrining vo Sistina, doktorot rece se e vo red. No sega citam deka na nekoi majki im kazuvle od kolku protoci se hrani bebeto,merele cerviks i sl . Kaj mene nisto ne kaza doktorot, samo se e vo red i pregledot traese okolku 15 min . Malku sum isplasena i sakav da ve prasam dali smetate deka e potrebno da odam na vtoro mislenje vo GAK? Vi blagodaram mnogu
Прочитај го извештајот и види ги мерките на сликичките. Некои доктори не зборуваат многу, но сигурно видел тоа што треба да се види. Штом ти рекол дека е во ред... мислам дека нема потреба да се грижиш. Од која недела може втор скрининг? Знам дека е до 22, но порано кога може? Во 20та да одам ок е?
Zaboraviv i da napisam na prethodniot post. Go prasav doktorot dali slucajno nisko go nosam , zasto primer koga se simnuvam po skali , cuvstvubam kako neso da ke mi padne od stomak haha. toj mi odgovori nema nisko ili visoko nosenje tuku normalna ili rizicna bremenost
Ова Димчев сигурно Истото прашање му го поставив, истиот одговор го добив. @LivingGlam јас го прашав докторот,као рано да не е, да не е подобро покасно,органите да се подобро формирани, рече органите се веќе формирани нема никаква разлика дали е 20та, дали 21/2.И подобро порано што го напраив, ми се тргна таа мисла од глава
da k da, kaj Dimchev bev I mnogu kratkose zadrzav, duri mi bese mnogu cudno , okolu 15 minuti. A povekjeto kakos to cotam , vtor skrining im trael okolu 30 minuti.
Јас бев на втор скрининг кај неа, задоволна сум, ме гледаше темелно и објаснува. И да, ми измери цервикс и не бев средене не е ни битно. Само малце ме напна со муабетот да правам пренатален тест(затоа што не сум правела Приска). Од една страна ми кажа се е во ред, од друга направи тест за да бидеш на сигурно. Секако веќе бев 5ти месец и немаше поента да правам тест. Ме изнервира малце со муабетот, друго беше ок
Мамици,помина и мојот втор скрининг во Ремедика.Фала му на Бога се е во ред.Др.Петрова до детаљ ми објаснуваше се што гледа и како е,почнувајки од срце,па се друго што има.се беше во ред.Само не можевме да направиме убава сликичка со лиценцето,мн мрдаше со рачињата пред лице ги ставаше,душа мала,ама затоа пак дундето си го покажа без проблем .Како и да е ќе ја видиме кога ќе се роди во живо...
3500 ако добро се сеќавам, само ехото. Ако правиш и Приска таму, 7000 вкупно доаѓа. Не памтам баш добро суми, најдобро да се јавиш ќе ти кажат точно.
Приската задолжителен е? Јас имам 27 години и искрено ако не е задолжителен, би сакала да одбегнам стресирање (се разбира, ако се е во ред на ехо прегледот) само за статистички бројки, што реално не значат многу.
Мислењата се поделени, со некои не зборел многу многу, за 15 мин бил готов,со други зборлест. Јас па сум многу задоволна, повеќе од пола саат ми објаснуваше, се детално ми покажуваше. Излеа расположен беше @DELFINA81 и мојата си го криеше лицето и со рачињата и со ноџињата цела се исповиткав местејки се да се размрда, и на крај ги тргна
Не е, не мораш ако не сакаш. Кажи му на гинекологот дека си само за ехо скрининг и нема да те прати да одиш во лабораторија. Кај кој доктор планираш?