I mene isto. Bremenosta si ja vodam kaj Suzana Kostovska, i seuste nemam odluceno kade kje se poragjam, no po preporaka na nekolku prijatelki, vo 20ta nedela resiv da go pravam 2oiot skrining kaj Dimcev, Plativme 4.100 denari. Prv pat bev vo Sistina i da Vi kazam malku se razocarav sto cekav saat ipol na zakazano a pregledot kaj Dimcev traese edvaj 7 minuti..me predupredija deka ne e mnogu zborlest...a jas deka prvorotka edvaj cekam da dojde toj pregled ednas mesecno i da go vidam bebus i da doznaam sto e novo i kako napreduva...toj samo me prasa kako se cuvstvuvam, imas li nekoj potrskotii...velam ne, deka zasega se si e vo normala...legnav da me proveri...si gledase i kjutese...kaza samo deka nema zabeleski i da se vidime za 8 nedeli na kontrola. Izlegov cela vo prasalnici, si vikam tolku.,...? ama pa potoa koga si razmisliv, navistina mislam deka ne pogresiv sto bev kaj nego zosto navistina e najstrucen i si rekov podobro da nema sto da kaze ako e se dobro...se zbori mnogu ako nesto ne e vo red....no zosto me vika po 8 nedeli? iscitav posle i se konsultirav so maticnata rece deka i toj pregled e dobro da se pravi zaradi zalistocite na srceto, no jas si biram kaj da odam..ne mora povtorno kaj Dimcev...no pak kje go pravam kaj nego sega sum 26ta nedela, za 2 nedeli doagja sledna kontrola..pa kje pisam i za ova iskustvo...najverojatno povekje tezneam i vo Sistina da se poragjam no seuste razgleduvam i ne sum donela konecna odluka ***
Poveli, jas na ovoj broj zakazav +389 2 3099 500 (Call Center) kaj Dimcev go pravev vtoriot skrining, 4.100 mkd plativ
Преглед ко и другиве, демек скрининг. Гледаше постелка, грло, бебче мереше два пати пошто ме виде испаничена од претходната недела, проток. Ми го гледаше и стомакот ова првпат, т.е. стискаше горе и долу и рече дека не е мал за неделите. Бебето рече дека најверојатно ќе биде поситно, потесно главче, долги нозе. Одговара за 3 дена помалку. Рече мерките секогаш со резерва да ги прифаќаме. Сите бебиња се различни. Пример вчера тешко го измери стомачето зошто го притискаше со коленцето. Ни даде сликички, почнало на мм да заличува Лепотан е . Едит нека преместат модераторите каде треба, мислењето не ми е за тука.
@eli25 супер баш ме радува што е се ок . Јас и кога бев на 2риот скрининг ми го проверуваше стомакот ме фаќаше со раце ме претискаше . А грлото вагинално ли ти го мереше ? Колку е ?
@ada21 не го мереше вагинално. Гледаше дека постелката е далеку од грлото , не до грлото ко што ме извадија од памет, рече дека е затворено и дека му изгледа добар цервиксот. Ќе барам мерење во Ремедика сега треба да одам за конзилијарно. Земав брисеви, неколку пати ми гледаа цервикс и постелка вагинално викам да одморам малку доле
Помина и мојот скрининг.. Фала му на бога се е добро.. 380 гр нели е малку за 21 г.н. а по менс. 21+6
Супер е бебуш без грижи. Јас во Вторник сум на скрининг кај Димчев, едвај чекам 2 недели не сум била на ехо, некако ми фали
Девојки каков е скрининг прегледот т.е приска , вагинално те гледаат, земаат брисеви или само на ехо те гледаат? Знам дека ќе ми земат крв во лабораторија но дали претходно само на ехо ќе ме погледнат или плус има уште ?