Se vrativ pred malku od skrining,se e idealno,doktorot rece nemam sto da kazam se e kako sto treba,ama da i go slikne licenceto taa op se sokri i ne dade da i go vidime ni go svrte grbceto,cekavme nikako ne se pokaza,pa rece posto sakam da bide komoleten skriningot ke dojdes za 2 nedeli i liceto da go slikneme,mu se slucilo na nekoj vakvo nesto??
И кај мене исто не сакаше да се покаже сега на скринингот и немам ниедно сликиче и докторот исто ми рече кога ќе дојдеш наредн пат ќе направиме сликиче
Ај искуства кажете, според вас, за втор скрининг, Котларова од Ремедика, или Димчев Систина? Кој има подобар пристап, кој подобро објаснува и сл.
За стручни, и двајцата се многу стручни и нема да згрешиш кај и да одиш, но мене ако ме прашуваш (сум била и кај двајцата), Котларова дефинитивно. Се ќе ти објасни во детали. Многу е фина докторката. Димчев молчи гледа кратко и ќе ти каже само ок/не е ок. Јас кога почнав да го препрашувам превртуваше очи.
Леле, ич не сакам да препрашувам така, сакам се сам да ми каже, а не 5 мин само, само ради тоа ќе одам Ремедика, на крај.
Имаат тука пишувано членки за Димчев сите различно, на некои им обрнал внимание, на некои не..јас сум во овие вторите и ептен се изнервирав пошо на толку пари дадени за преглед кој ни 5 мин не траеше, јас дома после пребарував на интернет и плус отидов кај Котларова која се убаво ми објасна и од тогаш само кај неа одам.
Јас бев кај Панчевски(во СИстина) на вториот скрининг, траеше некои 20мин, убаво прегледани органите еден по еден и сам кажуваше, без да го прашувам. Кога закажував прашав кој доктор освен Димчев прави скрининзи.Давам препорака за него.
Има ли некој искуство како одат периодов термините и закажувањето за втор скрининг на Гак или во Чаир?
Има термини и таму и таму, само што 5 мин. лежиш, и никој ништо не ти кажува, ниту ти објаснува, само на крај добро е се, и чао.
Nema vrska mene lazarova pola saat me gledase zenata organ po organ gi gledase ama jas si bev so vrski na gak
Јас бев кај друг доктор, и ништо посебно не кажа, 5 мин мереше и само ми кажа ок е се, толку. Јас сакам да ми се објасни се убаво, иначе може ти обрнале повеќе внимание дека со врски.
Mozda zatoa kazuvam so vrski lazarova I posle dimitrovski saso tretiot skrining on mi go pravese I sum zadovolna I od nego organ po organ gledaa se pazea na se
@DELFINA81 јас се надоврзувам на малку постар пост, но сега закажав преглед во Ремедика (мислам дека е овој вториот скрининг што го прават од 20та до 23та недела) тој ли скрининг чини 4400ден во Ремедика? Прашувам зошто досега одев на прегледи кај матичната, па да се ориентирам одприлика колку ќе ме чини сега на приватно.