Zdravo na site. Prva bremenost 11 nedela sum. Maticniot mi zakazuva Priska 1 za narednata nedela odnosno togas bi bila 12 nedela pri kraj. Sakam ova da go napravam zaedno so skrining pa dokolku nekoj vo skoro vreme pravel koj od doktorite bi go preporacal? Vi blagodaram mnogu .
Не и биле точни информациите на мојата матична. Денес бев на скрининг и ме прегледуваше Маја Пејковска Илиевска. Конкретно ништо не ми кажа освен дека плодот одговара на 13+6, а според циклус е 15+1. Ме прати за крв за PRISCA 1и ми рече резултати за три дена. Ништо не платив. Ми дадоа сликичка со мерки па дали некој знае што значат скратениците BPD, FL, CRL?
BPD e дијаметарот на главчето. Fl е должина на бутна коска. CRL е должина од теме до газе (без ноџињата).
Па што ги знам како си рачунаат, јас сум денес 21+5 имав закажано за денес,ама го презакажав за следна недела нешто заради конзилијарното.Така да баш 21 или 22ра закажи си нема да утнеш
Dali nekoj znae kolku e cenata na 3tio sktining vo sisitina i dali se pravi na 28 nedela i sto se se pregleduva ja imam zakazano sega na 27mi kaj dimcev vo sisitina. Fala odnapred
https://panacea.mk/d-r-pavle-dimche...u-i-koi-skrininzi-se-neophodni-vo-bremenosta/ Тука му е многу убаво објаснето, голем е периодот за втор скрининг од 18 до 23 недела.
Мајки колку време однапред треба да закажам за скрининг кај д-р Димчев? За 1 месец треба да правам втор, да се јавувам одсега или рано е уште? И цената за втор скрининг колку е?
Мислам дека е уште рано, распоред немаат за еден месец од сега. Пробај 2 недели пред датумот што го сакаш. Инаку мене ми наплатија 4450 ден.
Јас во Систина сите прегледи си ги закажувам месец однапред, најкасно 3 недели пред преглед, за да можам да си изберам време и се