Девојки, од кој доктор сте задоволни за втор скрининг 4d во систина? Некој што е добар дијагностичар бидејќи мојов матичен цветановски сеуште пол не ми кажал а не па нешто друго ми вика што е битно што е ,а сум 21 недела веќе. Како и да е ве очекувам со предлози
Не, втор скрининг во Систина, сметав дека првиот нема потреба да се прави приватно, зошто и онака е рано, и секој доктор би видел доколку не дај боже има проблем, сметам дека вториот скрининг е поважен во смисла на тоа што бебето е поголемо, и органите се веќе развиени, се гледа се, секако тоа е право на избор, а ова е лично мое размислување. Бев кај Димчев во Систина, и супер поминав, ми направи многу сликички, и сум многу задоволна. Сега за прв скрининг, не знам како е и колку сликички дава, дали дава, не знам дали има разлика. Извештај ти даваат секако, и околу 20 мин. ме гледаше докторот, се убаво ми објаснуваше. Смимка не ми дадоа, не ни побарав. Ако ти треба уште нешто, слободно прашај ме.
Димчев или Петровска, врвни и двајцата. А за матичниот, не знам зошто тој треба да одлучи дали сакаш да го знаеш полот, какви доктори има значи, страшно. Мене накај 16та недела ми кажаа пол до сега би требало да знаеш.
Se znae deka drugite parametri se pobitni od polot no i od drugotp ne sum zadovolna , nisto skoro ne objasnuva a za pol mi vika epa koga ke go rodis ke doznaesh sto e bitno ? Epa doktore zasto doajgame na eho togas ajde kako pred 1 vek da sme , epten sum na sred bremensot i so situacijava inaku mn sakam da go smenam , fala ti za predlogot
Ова не е добро. Изгледа не може да го процени полот и затоа не ти кажува, а што останува за другите работи што треба да се следат при развој на бебето. Може и лошо да се мести бебето и затоа да не може да види ама сепак чудно е. Јас ти го препорачувам Димчев од Систина, ама кај и да одиш во приватниве нема да згрешиш. Обавезно за втор скрининг да си побараш второ мислење.
Во Јануари треба да правам втор скрининг. Матичната ми ги препорача др. Симонида Котларова и др. Елена Петрова од Ремедика и др. Павле Димчев и др. Гордана Петровска од Систина. Јас не сум била кај ниту еден до сега, па според вас кој е најдобар? Која е цената на втор Скрининг во двете установи? И дали знаете дали може да се закаже термин попладне или само претпладне?
Јас на втор скрининг бев кај Елена Петрова Ремедика..претпладне бев..4400 платив.и задоволна бев,повеќе од пола саат ми траеше прегледот,ми објаснуваше се убаво,детално што гледа,како се..сите органи. А кај и да идеш сите се добри,стручни,нема да грешиш никаде.
Дали може некој да ми каже што значат кратенките BPD AC FL и дали има некоја табела од колку до колку треба да изнесуваат ?
BPD-пречник на главчето на бебче AC-обем на стомачето FL-должина на бутна коска. А за табела незнам.Кај секоја е различно.
Јас бев кај Петрова во Ремедика и сум презадоволна. Полот треба да ти го каже ако сакаш да го знаеш, секако акп се гледа. Некои бебиња се лошо наместени подоцна се дознава полот. Елена Петрова, топла препорака од мене. Можеш и попладне.
7000 вкупно ехото и приската. Јас сум малку замаена па може и да не се сеќавам добро, ама од прилика толку беше. Јави се слободно, ќе ти кажат и посебно за ехото и приската ако те интересира.
Секако за некој ден треба да се јавам да закажам па ќе прашам, но сепак и тука реков да не знае некоја за да си го испланирам буџетот од предвреме Фала ти
Мила јас бев во понеделникот на прв скрининг и цената е 3000 денари а за приска не знам бидејќи ќе правам нифти и нема потреба,ама мислам околу 4000-4500 денари највеќе дека е
Е супер, фала. А кај кој доктор правеше? И во која недела? Јас одам кај Кристинка Пајаковска и задоволна сум досегаа...
Јас со инвитро кај Таше ама бидејќи он не прави скриниг се префрлив кај Др Сотир,убав впечаток ми остави,може 30-40 мин ме гледаше и во понеделникот бев 11+2 ама поголемко беше и докторот рече дека ќе правиме скрининг.
Епа добро е, јас мислев на 12+ да одам, но со смени на работа и нема да можам па планирам на 11+5 и мислев да не е рано, но веројатно таман ќе биди