Заврши скринингот се е во ред Бебушите супер се, едното е 480 гр.,другото 500 гр. Задоволна сум од Димчев, се ми покажа и мереше убаво. Околу 30 мин. траеше скринингот. Ми наплати 4050 ден.
хихих оф мили души две @tweety123 абдоминално ме гледаа на првиот. Вториот следната недела ќе го правам ама и тој е абдоминален
Немојте да ми се смеете ама уште нешто да прашам, абдоминално е она обично ехо значи не вагинално и сл. ?
Здраво, вчера почнав да ја читам темата од почеток за да можам да ги најдам одговорите кои би барав за скрининг ама некако неколку прочитени непријатни ситуации ми се врежија во главата и не можам повторно да копам. Дали некој уште пресно се секава како задоволен си поминал на првиот скрининг, и кои се работите кои треба да ги очекувам да ми ги каже докторката. Пример: - дали има 2 раци и 2 нози претпоставувам е основно - има нешто што се гледа како коска, дали има Даунов синдром, така? Може ли некој да ми напише листа на работи кои треба да ги очекувам? Ви благодарам
Немој да грижиш воопшто и немој мислите да ги насочуваш кон негативни работи. Дали имало раче ноже се гледа и поарно од првиот скрининг така да ќе ти кажеле. На првиот скрининг се гледа нухален набор, тоа се наога во пределот на вратчето од задната страна кај рбетот, за нормална вредност се смета ако тој нухален набор е тесен. Исто се гледа и носното ковче. Бебињата со трисомија (даунов синдром) немаат носно ковче. Мислам дека толку беше. Се ќе биде во ред ќе видиш
Jad bev prezadovolna.Pravev kaj Trajkovski.zse mi objasni ubavo.Pa mr prati za prisca u drzavna.Za da nr plakam tamu 6iljadi.Mu se javivmr na Magunkov pa otidov odma.Bez upat bez nisto.Savrsiv rabota.Kade planiras da pravis?
Рачина,ноџина,некои органчина се гледаат,и мене ми кажа дека се развила носната коска,која била битна во тој период и нешто во главчето кое кажува дали има Даунов синдром.Му земаат мерки.Многу не се разбирам од стручни изрази,толку сватив
Ви благодарам многу. Значи ептен општи работи е. @stevemila планирам кај Киров, ама дека матичниот ќе е на одмор уште 2 недели, ќе одам да ја запознаам Суза, па после кај Киров