Не с еоперира фетус али се обрнува внимание на пораѓај кога веќе би имало некоја аномалија и одпосле ако треба зафат да се направи никој не сака со лошо да се заврши. Ако гледаме и приска и пренатални тестови се бизнис па повеќето ги правват а коштаат пари
Pa da ama tie se rana bremenost mozes da odlucis da ja prekines. Vaka sekako se pravat pregledi otkako ke se rodi i ke uvidat ako ima nesto, na poragaj neli sedi i pedijatar ne samo ginekolog. Muabetot mi e vo 6-7 mesec samo nervoza ke ti napraat i stresovi, sekako ne mozes da ja prekines bremenosta kako na pocetok, a sto i da e ke se oprava otkako ke rodis.
Не е да се прекине бременоста напротив да се запази можеби ради тоа ќе мора царски да се пораѓа некоја а кога ќе се роди колку што знам не прават ехо на срце. Доста често се случува едната комора да не е затворена и затоа подобро плус 2000 да се дадат. Се е бизнис и прегледи и испитувања се се сведува на бизнис некогаш бременостите беа бесплатни сега испод 3000 евра не е па и ако се породуваш приватно испод 5000 не е
Mozebi ama za da te nateraat da odis ti vikaat mora srceto da se vidi, sto ne rece dojdi da vidime dali e se ok kako napreduva. Toa me nervira stres sto praat. Inace i jas ke odam 28 nedela pak kaj doktorkata skrininzi sto mi pravi ama posle vtoriot prasav sto e.sledno mi rece samo vo 28 pak ke dojdes.da.se.vidime. ok fala mn prijatno, a ne da dojdes.obavezno srceto....
Извини многу што каснам со одговор, не видов нотификација дека си ме означил. Јас бев на 11ти во петок, амбуланта 28.
Кој друг доктор да го барам во Систина за тој преглед што го водат како трет скрининг? Димчев нема ништо слободно до крај на месец?
Матичната не ми закажала за скрининг уствари на одмор е. Сега ќе морам со приоритетен. Ако некоја била на клиника деновиве да ми каже др Слаѓана кој ден е во Амбуланта?
За првиот скрининг во среда беше таа, за вториот во среда беше Самарџиски. Кај кој и да одиш од нив двајца нема да згрешиш.
Сакам стриктно кај нејзе за да ја договорам за понатака да одам кај нејзе. Така направив и со Лазарова ама она не гледа веќе за жал.
Симеонова, Ливринова ја знам ама она ме одби за водење на бременост уште со малиот, со првата бременост ми соопшти лоша вест и сега дали и е шубе незнам.
Офф, јас сакам ако се одличам за на ГАК за пораѓај, Лавринова да ја барам, прв скрининнг кај неа правев, многу сум задоволна. Мислам дека таа и пораѓа, како што знам.
Жената е супер многу стручна, немам лош збор. На еден конзилијарен преглед со малиот кога бев ме гледаше Маџунков негде 18 недела бев, она беше позади и му шепна направи комплетен скрининг и да внимава на главчето. И кога породив дојде да ми каже дека многу се радува за мене. Да и она пораѓа.
Мене за првото не ми рекоа ништо за скрининг и така поминав. Тоа беше пред 5 години. Сега, во 20 недела ми кажува докторка на Државна Битола требало обавезно скрининг на срце во 24 недела да се прави. Во Плодност ми рече бидејќи немале стручен кадар во Болницата. Во 100 деца 1 се раѓало со срцева аномалија. Значи вика околу 8 деца годишно во Битола во Државна се раѓаат со срцева аномалија. И сега не знам, најверојатно ќе одам.
Zdravo Dali znaete vo privatnite bolnici dali pravat amniozinteza Vo plodnost bitola primer I kolku kosta ?
Другарка моја правеше во плодност пред некој месец, мислам дека цената е околу 18 000. Не сум сигурна, најдобро да се јавиш да прашаш.