Немам уште мжништо направено, 11 недела сум, наредна ќе одам на скрининг, имам 36, 2 спонтани ќе има висок ризик затоа се мислам.
Не сум била сеуште на прв скирининг,вчера бев кај матичната чисто да ме види иначе сум 11+4 денес и ми рече дека се е во ред,убаво си напредува .Сепак ќе одам на скрининг кај Димчев планирам ,и кај Исмаили да ме види зашто тој ќе ме пораѓа.Имам 2 спонтани,имам 36 години па се помислсив дали да одам на пренетален тест или да се направи амнио
Викаш?Ќе одам наредна недела кај Димчев па да видиме што ке каже ,зашто не сакам да правам Приска ,па се мислев тест или амнио
Mene merkite dobri mi bea samo priskata ne A za prenetalen test dr mi vikaa samo zabe pari ke davas podobro amnio I radi godinite no sepak ti ke odlucis
Da Da napraiv I ne bese vopsto bolno se opustiv bidejci ne treba da mrdnis I za dve minuti gotova bev I rezultati cekav tri nedeli
Фала ти се мислам и јас да си направам, некако не мис е даваат толку пари за Нифти тест, ама прво да поминам орв скрининг па ќе одлучам ако треба нешто ќе ти пишам пак. Фала ти
Вие што бевте скоро на скрининг кај симонида во ремедика- дали дозволува и сопругот да е внатре на преглед или не? протоколиве се строги, матичната моја не пушта, па да прашам и за ремедика кој бил скоро...фала ви...
Не е дозволено. Последниот пат јас сама бев, ама дури и во чекална не дозволуваа, обезбедувањето рече сите што се придружба да излезат
Здраво на сите. Бремена сум 9та недела. Сакам на време да си закажам за приска и скрининг во 12та недела . Дали некој има правено приватно сега скоро? Ми ја препорачаа др.Елена Петрова од Ремедика. А за приската се двоумам дали Авицена или Ремедика... ве молам за совет. Убав ден на сите
Јас за прв скрининг бев во Ремедика кај Симонида Котларова. Секој со своето искуство ќе ти препорача доктор, па така и јас би ти ја препорачала неа. Посветена максимално, по 100 пати една иста работа премерува и гледа. Проблемот е што не верувам дека ќе најдеш термин точно во 12та недела за кај нејзе, ако си сега 9та. Барем месец дена однапред се закажува, ама пробај си ја среќата. Во однос на приската, во Ремедика соработуваат со Авицена. Така да исто ти е каде ќе ја правиш, дали ќе одиш до Авицена или таму ќе ти земат крв. За да не се шетам наваму-натаму јас ја правев во Ремедика. Разликата во цена е 200 денари, во Авицена ти е 3800, во Ремедика 4000.
Фала многу за одговорот. И др. Симонида ми ја препорачаа. Односно да одлучам меѓу нив две. Денес вртев во Ремедика ми рекоа дека сеуште немале распоред за Мај, да се јавам на 15ти.
Биди упорна на 15ти со ѕвонење за да си фатиш терминче кога ти одговара Прочитај си и тука на форумот коментари за двете докторки и одлучи си. Секако нема да згрешиш и двете се супер. Со лесно
Мајки здраво. За две недели треба да одам на прв скриниг. Е сега скринингот можам да го правам и кај матичната или каде доколку сакам на друго место (систина кај Димчев), е сега исто треба да се одлучам дали приска или нифти... Бев кај матичната на ехо вика се е супер засега, единствено што примам утроестан. Читам различни искуства и некако сум во дилема. Прва бременост ми е, малку и се помачивме за бебе одевме на инсеминации, иако на крај прородно останав бремена. И се некако накај нифти ме влече. Како се вашите искуства? Што ви беше пресудно за да одлучите каде и кој тест да се прави? Секое добро
Оди си на приватно за најсигурно . И зошто нифти или приска? Сте имале предходно хромозомска аномалија или?
Не не ништо такво. Матичната ми кажа дека само ехо брисеви не е доволно и дека добро е да има дополнително приска или нифти. Инаку 33 години сум.