Дали ти кажаа во кој период ќе биде на одмор докторот зошто и јас би требало да закажам термин кај него во наредниов период?
Од 24-28 мај е на одмор значи цела недела нема да е на работа бидејки и викенди не оди на работа следно кога ќе почни е 31 мај така ми кажаја на телефон
Завршив денес и со вториот скрининг.Петровска е врв.Толку добра комуникација има со пациентите.Гледаше буквално се.Желудник,мозок,срцето,колената,броеше прсте по прсте.Рече нема потреба од скрининг кај др.Драшко.Кажа дека она и Димчев се сертифицирани гинеколози за да гледаат детално и срце.А кај Драшко се оди само со индикација.Постелката се кренала.Бебка е 500 грама.Утрогестанот ми го прекина.Рече може да шеташ,секс да имаш топ е се
Кога го правите вториот скрининг и која е цената на истиот во Систина? Јас брв минатата нед на преглед во 18та нед, матичната не спомна ништо за скрининг, наредно ми рече само преглед за 3 до 4 недели
Јас и со малиот и сега водам бременост кај специјалист и до сега не ми спомнале за 3 скрининг, си гледаат они секој преглед се што треба. Уствари третиот скрининг е мерење на протоци колку што знам.
Да, протоците ги мереше и уште еднаш детално ги прегледа органите мада сама рече тоа се прави на втор скрининг, али ќе ги видам. Ништо посебно друго стандард ехо мерења. Да се редактирам, и цервикс ми измери
Да, протоци (доплер).така го викаат 3 скрининг, а е всушност протоци, и пропратно се како и за друг преглед.