Апсолутно така е. Тоа од луѓето излезе трет скрининг . Кога бев на втор скрининг на гак и го прашав докторот следен преглед кога....рече 30та недела. Зборев со матичната и она ми кажа, трет нема,... во таа недела е доплер и пример и ако закажуваш на гак за пример 30-32 недела на упатот не пишува скрининг, туку доплер. А всушност тие недели се следат протоци и раст и развој на плодот, според протокол.
Тоа сакав да пишам, не беше ништо поразлично од кај матичната, и она ми проверува протоци, и грло секое одење. Али ајде, викам постручни, посовремени апарати имаат
Затоа не си направила утка дека се постручни постручни се. Треба секоја трудница барем три пати да направи преглед кај специјалист. Исто така скрининг кај матичен никако.
Јас денес отидов кај матичната иначе 17 недела сум за еден рутински преглед, се си е во ред се стопив од среќа. За 2 скрининг секако Димчев го планирам. Леле пресреќна сум
Lele ubavinii, da te drzi ovaa srekja do krajot na oktormvri a posle da ti se duplira, da ja fatish vo race i da te napravi uste posrekjna majka, bravo! Samo so Gospod napred i se ke bide dobro.
2 скрининг всушност е за ? Докторката што ме прегледува за извештај за комисиски од ГАК ми рече од 20 до 24 обавезно на втор скрининг во некоја од амбулантите на ГАК. А матичната ништо не ми спомна. Ќе чекам да видам на први јуни на преглед дали ќе спомне, ако не спомне јас ќе и кажам. И така тогаш влагам во 21недела. Ако може поопширно за што е вториот скрининг и дали е само абдоминално ехо?
абдоминално(освен ако не примети некоја промена на постелката па да сака вагинално да те види).Инаку се гледа посебно и детално секој орган(мозок,срце,раце,мешето).Скринингкај матична не се прави.Само кај лекари чија специјалност е тоа.Би ти рекла закажи си со време дека се чека секаде сега .Гужва има доста.
Да знам дека не се прави кај матична, туку зборот ми беше не ме известила ништо за вториот скрининг. Како и за првиот и приската и брисевите, па да не ми беше докторкава од гак немаше да знам. (До душе ќе прочитав негде по форуми, али сепак матичен за што постои али јбг). Фала сепак
Zdravo feminki..jas sum 10nedela,I odkoja nedela se pravi prv skrining I kaj koj najdobro E da zakazam,se raboti za bliznacka bremenost I Kako se dvizat cenite po privatnite bolnici mislam na remedika I sistina
Здраво мајки.Која недела е најдобро да се направи 2 скрининг.Не сум во мк па сакам да знам кога ке треба да се вратам назад за да го направам,планирам во систина да го направам па ако може да ми кажете кој е доктор е најдобар и исто колку време порано треба да се закаже?
Ве молам добар гинеколог од Ремедика. За Димитров и Петрова Елена прочитав позитивни коментари. Не можам да одлучам.
Некоја тука со искуство од Плодност за втор скрининг и кој доктор, прашав 3000ден било, систина ништо нема под 4000 ден...