Да прашам како закажувате термини на ГАК за скрининг.... Нема слободни термини до јули И предлог доктор за прв скрининг на птиватно?
Мора секојдневно да следиш на мојтермин. Ги пуштаат за цел месец и ги снемува во истиот ден, сите закажуваат, кој превари тој товари, ....за жал. Систина-д-р Петровска (проверено) Исто така Димчев, Дракулевски, исто во систина.
Јас кога закажав, претходниот ден ги пуштија за месец ипол и до утрето поручек се беше зафатено, заклучно со 2.07. Така што ако ти врши работа по 2.07 сигурно доправа ќе ги пуштат, следи си секој ден и одма ѕвони кај матичен да ти фати термин.
Во понеделник рано уште во 8 звони кај матичната имаш 1 термин во амбуланта 37,за истиот дем ако ти одговара.
Мешиња за вториот скрининг сакам да одам кај Димчев. Но дали има некоја мамичка што била и на Гак и на приватно? Чисто да се види дали ќе се поклопат мислењата.
Да мислење од Гак се поклопи со уште тројца доктори на приватно. Ако има нешто недај боже инна Гак и на Приватно ќе се види.
Има некој искуство со скрининг во Чаир? Во понеделник сум на прв скрининг, па ме интерсираат искуства, како поминавте?
Девојки мала помош? Дали тие што правите 1 скриниг на приватно, пример во Систина, во случајов кај ивф докторот, правите и приска? Како што разбрав на приватно прават само скрининг. Имам закажано 1 скрининг и приска ба гак во исти термин и во Систина. Совет? Дали ми е доволен 1 скрининг во Систина, или да правам и приска? Можам ли по скринингот во Систина да тркнам до гак само за приска, ако на упатот ми стои 1 скрининг и приска?
Одлично. Додека не премери се' не си отидов. Зошто беше лошо свртено и спиеше, два пати се враќав, јадев благо, шетав, скокав. Не сакаше така да ме пушти докторот без убаво да види. Сега и за втор ќе одам пак таму. Со првото и таму се породив, презадоволна.
па во принцип мерки ти даваат на тоа што е скрининг уствари(ехо), и со тие мерки одиш крв да ти земат и некои прашања одговараш на клиника. Дали мерките се од кај нив или од друго место не е важно, јас направив скрининг со мерки кај матичната, отидов на приска на ГАК, и вечерта повторно приватно само на ехо (скрининг). Димензиите беа слични од ехото кај матичната и приватно, многу мала разлика (0.1). Среќно!
Јас втор скрининг правев во Чаир, кај Ана Марија Шпишиќ, исто многу детално ме гледаше и чекавме да се сврти бебето само за 1 мерка што остана.
Mesinja, da prasam dali znaete kolku treba da iznesuva nosnata koska na 1 skrining, znam deka e znacajno deka treba da e vidliva, no ne mozam da najdam podatok kolku treba e noseto imate li iskustvo vo 1 skrining kako treba da bide... Dali e vazno dali noseto e malo ili pak ne odgovara za taa nedela ili pak odgovara, iako nosnata koska e prisutna, kako pominavte na 1 skrining okolu ova, pisete
Јас кога бев мереа нухален набор и видоа носна коска. Мислам дека не на мереа. Ти кажаа нешто тебе или?
Kaj mene se e vo red, nuhalen nabor 1.1 dobar e, vidliva nosna koska, no najdoa mana deka noseto bilo mnogu malo, hipoplasticna nosna koska sto ne znaci moze nisto, no mozebi znaci, ne znam dali nekoj merki postojat za nosna koska za nekoj da bi se posommeval vo nesto Liceto e so ureden profil, se se bese vo najdobar red, iskustva vasi Na klinka samo im bese bitna dali ja ima nosnata koska, a vo privatna klinika i dali ja ima i dali ima zatoj vo razvojot
Сите мерки се земаат на обично ехо. 4д е само да видиш како ти изгледа бебето,ако може да се фати. Инаку ми рече тогаш ќе ми го покаже, ама го прекинавме прегледот за да се сврти бебето и не ми покажа. Јас бебето мое прв пат на 4д го видов кога одев на цтг, случајно и реков на докторката што ме гледаше да ми покаже зошто цела бременост го немав видено . Интересно е на 4д да го видиш, ама апсолутно ништо не значи таков преглед на докторите.