Мене вагинално ми беше, ...мислам...аиии сум изумила, а може и абдоминално да беше. А цервикс вагинално - убаво е да се измери во случај да не треба превентивен серклаж да се направи.
Зависи и од поставеноста на плодот. Мене мораа да ми го прават вагинално зошто абдомибално не можеше да земат мерки. Колку што се сеќавам со постелка на преден ѕид и навалена матка наназад нешто беше кај мене.
Здраво. Треба веќе да мислам за втор скрининг каде да го закажувам. Доктор Трајковски ми ја предложи некоја Адамова од Санте. Кога отворив да прочитам на нет, не пишуваше некој да е задоволен. Во Систина и Ремедика од кои сте задоволни најмногу? Дали за таму треба и корона тест,не сум упатена? И дали со мене може и маж ми да влезе или строго сама? И колку време однапред да закажам за преглед? Јас сум 17+3, некаде 21 недела здравје би сакала да биде прегледот. Благодарам однапред.
Во Систина не бараат тест.А не пуштаат ни маж во амбуланта.Баш прашувам секогаш кога одам дали може да влезе ,не даваат.Јас кај Петровска правев.Презадоволнааа Закажи барем десетина дена унапред.Гужви има ептен мн
Чудно. И на 04 јуни и неќни во четвртокот бев и нормално си влегуваа жени со мажите. Ама ова на 5ти спрат, но што има врска па на кој оддел е прегледот
епа не знам.Баш сестрата (Снеже) ми рече дека во амбуланта е забрането.Пишува и на табла мажите да чекаат во големата чекална да не прават гужва
Треба денес да закажам за скрининг. Да си прашам унапред ко така. Ако не даваат ич не закажувам таму. Секој преглед ми е стресен, ако не е мојО до мене нема шанса да влезам
Не Јас мислев кај него пак ќе биде, го прашав и ми рече најубаво кај Адамова во Санте. А, што убаво таму со маж ми си влегував и мене баш сама не ми се оди како што сум паника целата
Jas utre sum na pregled kaj Elena Petrova-Remedika ako sum zadovolna kaj nea kje go zakazam. Citav od nea i Dimcev Sistina se najzadovolni za skrining.
Нели? Да ужива и мажот и да си го види бебето, уф штета баш немав намера кај друг да идам ама што е тоа е, ќе одбереме најдобро