Ама до 02.09 рекоа немаат веќе слободни термини. Имаше само еден за на 27.08. Од 25.08 ќе можеш да зскажеш за од 03.09 па натаму. Се надевам сега појасна бев
Девојки вчера бев на втор скрининг, смринингот беше абдоменално но и со вагинална сонда мораше да не види, денес имам ко кафен исцедок можно е да е од сондата ?
Освен приска, брисеви и вториот скрининг, дали има други скрининзи и испитувања? За скриен шекер знам, друго? 26 недела сум
Јас бев кај Иванов во Систина, добро поминав и брзо ми закажаа, одма за следната недела. Иначе пуштаат со придружба.
Мами секој матичен различно ги води бременостите. Еве за мене ќе ти кажам дека покрај прв и втор скриниг, пренатален, брисеви и скриен шекер, матичната ми даде упат да испитам и хемостаза и д димери во 12та недела и во 24та недела, а не ме упати да испитам торч, а читам низ форумов дека доста мешиња по налог на матичен испитуваат и торч. И ми падна чудно што не ме упати да испитам торч ама матичната така смета, дека нема потреба да испитам така што торч не испитав. Последно бев на ехо во 27 ма недела ја прашав дали треба други испитувања рече не само уште брисеви во 35 недела и трет скрининг во 32 недела. И нормално крвна слика и мокрача на секои два месеци. Најдобро да се консултираш со матчниот лекар да ти каже дали и што уште треба да испиташ. Јас имам комплетна доверба во матичната така што како што ми кажува таа тоа испитувам, без оглед на други искуства што читам на форумот. Сепак сметам дека така е најдобро зошто сите бремености не се исти.
Imam ispitano torch posle spontanite, i na kleksani sum znaci sekoj mesec si proveruvam ddmeri i hemostaza. Brisevi vo 12ta napraviv, znaci treba seker da proveram, skrining vo 32 i brisevi vo 35
Може ли некоја членка што правела приска и прв скрининг во Плодност Битола да ме препорача гинеколог? Не знам кај кого да си закажам. И пишете ми ако знаете колку време се чека за резултатите од приска.
Јас 2 скрининг правев 20+5, а обичен речиси исти преглед имав 18 полна, и на двата прегледи, двајца доктори се видоа и се кажаа.
Звонев сабајлево. Димчев бил на одмор до 06.09. Ми рекоа да се јавам во петок, тогаш ќе имало термини за од 06.09 натаму
Дали некоја од Вас правела прв скрининг во Санте плус? И ако да, кој доктор би ми го препорачале?Во која недела е препорачливо да се направи првиот скрининг? Сега сум 10+5 не знам кога да закажам за скрининг?
Не сум се добро изразила. Од понеделник ќе бил на одмор. До 06.09. Фактички една недела само. Така ми кажаа