Уф, Не знам. Мене ми дадоа во 10:45 Звони им побрзо, од сабајле одма летнале термините за 07 и 09ти септември
Не знам дали пишав овде, дали некој има правено прв скрининг во Коруноски и кај кој доктор сте задоволни и колку наплаќаат?
Мислам дека само Васо прави таму 1500 или 1200 .јас не сум правела таму ама по форумов што читам има задоволни,...
Здраво мамички, еве јас да споделам искуство од втор скрининг во ГАК. На закажан термин 45 минути чекав да влезам за преглед, и кога дојде докторката Ирена Тодоровска, прегледот ми траеше 2 минути, пократко и од обично ехо кога прават. Ја прашав само дали го носам бебето ниско, пошто на претходен преглед кај матичен ми беше кажано дека е многу ниско и дека ќе чекаме да видиме дали ќе се помести погоре, и на тоа ми одговори - тоа да си го прашаш тој што ти го кажал тоа :/... и толку друго ништо не ми кажа. Две минути преглед и вика готово. Само ја прашав толку од прегледот, вика да па колку сакаш ти. И викам па на другите скрининзи (дека второ бебче ми е ова) ме гледале по пола саат. И таа арогантно ме погледна и кажа во стил па што треба толку да гледам, и само и кажав добро, станав и си заминав. Сега одам на приватно, се надевам дека ќе ми објасни подетално како е бебе, а не само како оваа да ја кажам докторка - добро е!
Мене ми закажаа кај Милена скрининг. Се има сменето нешто во меѓувреме, кога закажував ме праша кај кој доктор сакам па ја избрав нејзе, бидејќи само кај неа може да се влезе на закажан термин без чекање од саат време.
Оној ден кога бев кај матичната за првиот скрининг и за приска да ми закаже на ГАК сестрата баш кажуваше дека сите скрининзи ги закажувале на по 5 минути и хаос направиле …
Вчера бев на ГАК за приска. За скрининг влегов на термин, воопшто не чекав. Гужва се створи пред лабораторија. Таму чекав повеќе од пола саат. Не е точно дека закажуваат на 5 минути.
Zdravo. Denes bev na pregled vozbudena da go doznaam polot na bebeto no za zal slusnav ne dobri vesti. 20+6 sum doktorot mi kaza deka bebeto ima pomalo glavce za razlika od butna koska, nozi, race... Se odgovaralo na 22 nedela, no glavceto odgovara na 20ta nedela. Me praka vo sk vo nekoja ambulanta "broj 38" tamu bile specijalisti za toa. Dali nekoj od vas ima slicno iskustvo mozebi ja utnav temava, no ne najdov posoodvetna. Ve molam za mislenje i uskustva. Blagodaram
Нема потреба за паника......Не секогаш мерките се исти односно не се никогаш исти.Кај многу членки сме имале разлики.Секако да одиш на ГАк на специјалист да се види,.....И ке биде во ред ке видиш.Ти ја пуштам цела срека на светот
Препорака и на ГАК ако не ти се совпаднат мислењата оди на приватно, зошто од државниве многу неписмени има верувај само ќе ти направат паника за ништо. Се надевам се во најдобар ред ќе биде