Здраво. Да прашам колку порано ви закажуваа термини вашите матични гинеколози за втор скрининг на ГАК, јас треба да правам крај на месец или почеток на следен. Засега нема термин, кога пуштаат термини дали знаете. Фала
Mi prezakazaja za po 10 dena zatoa sto momentalno ne bese pogodno za iglata .Bilo seuste rano . Placentata ne bila nakaj stomakot nesto taka Stotuku dobiv uste 10 dena ludilo i neizvesnost
Јас знам за ваков случај, но не правеше девојката амниоцинтеза. Но, пренаталниот им беше добар (приска или пренатален, не се разбирам искрено, не сум стигнала уште до тестовите, само знам дека направиле се што можело да се испита, освен амниоцинтеза) и сите др параметри биле нормални. Не е сеуште породена, уште малку има, инаку бременоста си е се нормална. Верувам дека и кај тебе и кај нејзе ќе биде накрај се во ред.
Не знам дали ја знаеш другата опција, поскапа ама не е така стресна за мајка и бебе-пренталните тестови. Или види трето мислење, ако си во можност, ја препорачувам Адамова во Санте за консултација. Држи се, сѐ ќе помине, така стануваат челични мајките
Da bi dala i poveke pari od so treba.Samo sto dr mi rece deka so ova ke bideme 100% sigurni .I deka ke stignele pobrzo rezultatite
Да и мене така ми кажаа дека со амниоцентезата резултатите биле 100% точни, додека со овие неинвазивните тестови повеќе од 99%. Јас искрено од страв не правев амнио иако прво за тоа се мислев, не сакам да те плашам но мене докторите ме исплашија ми рекоа дека е ризичен. Вака со неинвазивен само крв од вена и чиста работа. Со лесно и убави вести да ни пишеш за кој и да се одлучиш
Ако си спремна финансиски да си направиш пренатален тест ни во лудило Не треба да помислуваш на амнио. Денес ако те боцнат за крв резз ќе имаш следна недела, т.е порано од денот кога би правела амнио. Пренаталните тестови се со 99% точност. Тоа е малтене исто ко 100%. Но се без ризик!! Среќно!
Требало да ти ги кажат и ризиците од амнио, за среќа во првата бременост доктор другар ме посоветува да не правам, 1:150 или една од 150 бремености завршува со негативен исход по бебето после амнио. Затоа првиот пат не правев, а вториот си направив генетско тестирање. Скапичко е, ама не се споредува со мирот што го носат резултатите, барем од аспект на генетски абнормалности. И така бременост во пандемија е стресна работа, не ни треба дополнителен стрес. За времето, ти пишале погоре-ќе имаш резултати побрзо од амнио во твојот случај. Со среќа што и да одлучиш
Iskreno i jas se plasam ama moram da ja napravam.Osobeno ptethodno deka imav spontan ama moram da izdrzam.Samo gospod da ni dade sila dotogas Vi blagodaram na poddrskata ,so vasive odgovori mi pomagate poveke od nekoi bliski (koi od neinformiranost ne od drugo ne mozat da me razberat) ❤
Во муабет имам слушнато дека во вакви случаи се препорачува само амнио. Знам пар кој може финанскиски да си дозволи пренатален ама заради веродостојноста правеа амнио. Бидејќи со амнио ке се види точно што е и како е. Со пренатален нема да ти гарантираат 100% а тебе ти треба да знаеш на што си, ако добро разбрав. Ја имаш и мојата поддршка.
Јас како што ги разбрљв овие од нифти доколку покаже нешто покриват секако на приватно амнио. Така што да во краен случај пак може да треба амнио. Ама пак јас одев со мисла ако треба барем на приватно ќе ми покријат.
Ама работата е што можеби ке покаже дека е се во ред а да не е. Точни се 99% а амнио се 100% точни резултатите. Кога има нешто посериозно на ехо тогаш амнио е најсигурна опција да се знае. Немам подетални информации што и како се плаќа, гледано од страна колку % се точни испитувањата.
Јас у 19та го закажав зашо отидов на одмор после тоа и се се гледаше. Само лошо беше завртена па лицето не и се гледаше убаво па во 22ра бев пак
Навистина ми е жал за ова што го доживуваш, но верувам дека на крај се ќе биде добро. Иначе постои можност за хорион биопсија, за побрзо, се прави околу 13-14 недела, јас ја правев со првото во Систина, и имав резултати следниот ден. Кошташе 24500, сега може да е нешто поскапо. Ми правеше Димчев. Во однос на пренаталниот, во втората бременост правев, баш поради тој минимален ризик за спонтан, и веродостојноста е некаде 99.7%. Слободно можеш да се јавиш и распрашаш. Јас правев нифти, 42000 платив, на три рати.
Vcera se slusnavme ke pravime CVS(horion) slednata nedela. Ama veke ne se nadevam na nisto .Citav deka stom e nuhalnata tecnost pokacena moralo sepak da ima nekaoov problem
Не читај!! И кај мене беше покачена, па резулатите излегоа супер. Плус, матичната ми рече дека над 3.5 веќе било ризично, до толку било прифатливо, но сепак тоа се само маркери кои не значи дека се точни.