Како бе нема каде да ги пријавиме ваквите матични, јас бев кај еден исто што нејќеше да ме прати на ГАК, се наоѓа кај УЈП. Одма смени.
Zdravo mamicki Bidejki ne ziveam tuka ke bidam vo 19 +4 uste tuka i zakazav vo Remedika kaj Petrova 2 skrining.Devojkata na recepcija mi rece deka e ok od 18 do 22 Ovde citam deka e najubavo vo 21
Ти ќе бидеш 20 недела така да е ок Некои прават во 18 некои во 22 ама мислам дека од 20 веќе се се гледа без проблем
Денес 20+5 завршен втор скрининг кај доктор Димчев. Се е супер и многу убав впечаток ми остави докторот.
Zdravo na site Traba da napravam 2 skrining vo klinika ,maticnata mi zakaza termin kaj Vesna Livrinova ... Dali nekoj ja znae doktorkata i dali e dobra ? Pozdrav
Здраво. Докторката е навистина добра. Мене кога ми требаше за второ мислење, неа ми ја препорачаа. Ти посакувам се да биде добро.
Јас ги имам направено и 1 и 2 скрининг сега има и 3скрининг? и ако има од која до која недела се прави морален е или не ?
Мене третиот скрининг како преглед ми го наплатија. Тој се прави најмногу за протоци и раст на бебе да се провери. Мене матичниот се ми мереше на прегледи и тој скрининг ми беше како контрола чисто за друго мислење. Ама има матични кои не се замараат за ништо па убаво е да се оди.
Мојот секогаш прегледува убаво и мери све и брои прстиња и срцето исто го проверува секогаш. Како ќе каже он ако има потреба ќе си побарам упат.
Јас во ремедика одев, третиот скрининг на моја иницијатива најмногу. На државно мислам дека се два. Нека каже некоја мајка што има искуство.
Na skrining vo 22 nedela Livrinova mi rece deka bebeto e kako od kniga, 10ka za bebeto za vo 33 nedela Dr Dimcev da vidi anomalii na srce i Daunov sindrom
Nikoj, a 5 doktori me gledaa i cela bremenost se bese super se do 28 nedela koga pocnaa da kasnat ekstremiteti, pa i togas stiskaa ramenja ne znaea do sto e. Dr Dimcev vide za 3 min sto e rabota