Ете и јас сум ист случај 29 недели сум до сега се беше во ред сега излезе проблем со стапалото на детето има некаков деформитет дали е церебрална или генетско не знаеме па ме праќат кај него за амниоцинтеза
Nee, tie mutaci se slucuvaat vo 7-8 nedela a vo 12 treba da se ne moze otposle, ovaa se genetski mutacii vo prvite nedeli i treba ubavo da se gleda, ama nema koj da vidi. Bitno bese so kogo sum bila vo kontakt posledni dve nedeli :/
Криво стапало нее опссна аномалиа, нее ни аномалиа. Откако се раѓа бебето го гледа ортопед и првите два месеци бебето носи гипс. После тоа има специјални кондурчиња кој ги носи до 1 година за понатака ќе ви кажат. Побарај неколку мислења.
Даунов заради тоа се гледа во 12 недела ама докторите толку биле стручни. После таа надела тешко на ехо се гледа дали детето има даунов синдром. Срцето се гледа најубаво после 26 недела. Јас бев во 22 на скирнинг во 26 недела повторно ме вратија за срцето. Поради овие работи првиот скринг вториот скринг не се прават кај матични доктори.
Ni prviot ni vtoriot ne gi pravev kaj maticen t.e.prviot da ama go pravev i kaj dr doktor privatno, a vtoriot na klinika kaj Livrinova. Ti ni posle 26ta ne vidoa deka ima srceva anomalija merea koski celo vreme, samo Dimcev vednas toa vkluci da gleda a potoa izmeri ekstremiteti
Да маж ми е бил ист случај сега е здрав прав си работи...Но кај мене сакат амниоцинтеза дали било генетски или хромозомски мислат дека бебето има хромозомско пореметување
Нека проверат за да си бидете на чисто. Нее болна амниоцитезата, сега е нива технологија со содем мали иглички и скоро и да нема ризик. 3 дена оосле тоа ќе си лежиш б6 и магнезиум ќе си пиеш. А кај Димчев отиде чисто на контрола? Мене Ливринова во првата минута виде аномалиа која е специфична за гледање. После тоа Домчев ме вртеше како рингишпил неможел убаво да види.
Kaj Dimcev otidov zatoa sto mesec ipol ne znae drugive doktori do sto moze da e sto ekstremiteti ostanaa na 26ta nedela a bebeto nemalo dr mana. Mi go preporacaa Dimcev i zatoa otidov kaj nego
Не оправдувам никого но мене ми кажаа дека срцето е најтешко за гледање и после 28 недела се гледало најубаво. И тогаш го закажуваат ехото на срце. Жал ми е за тоа што се случило, главата горе и многу сила.
Здраво девојки, била ли некоја кај Лазарова на ГАК за втор скрининг? Ме интересира каква е, дали да одам воопшто или сепак да си закажам приватно?