Здраво прва бременост ми е веќе сум 9та недела па треба да закажам за скрининг е сега дали во државна или во чаир има ли некој искуства?
Имам искуство од државна, задоволна сум, матичната треба да ти закаже, само со упат можеш да одиш на скрининг на државно
Што ти кажа матичниот? скрининг + приска? зашто мислам дека приска само државна прават, во Чаир не, барем така ми кажа мојот доктор, ако сум грешка нека ме корегира некоја. Јас државна бев и можам да ти кажам се зависи од тоа кој др. ќе ти се падне, мојот пр. не беше баш комуникативен па излегов од таму со 100 прашања неодговорени, најбитно ми беше да е се во ред со бебушко и тоа ми го потврди.
Ако не успееш да земеш упат со термин, нека ти даде приоритетен тогаш коа ќе треба да одиш, јас така бев.
Zdravo na site, da pisam I tuka. Napraviv priska vo drzavna , rezultatite se ova I pokazuvaat low risk no i pokraj toa maticniot mi rece deka ima rizik i pozelno e da si napravam dopolnitelni Ispituvanja kako amniocenteza ili nifty testot poradi visokiot hcg. Me interesiraat vasi mislenja i iskustva. Blagodaram
I isto merkite na skriningot bea vo Red doktorot mi napomena, no poradi hcg mi vikaat deka imalo rizik
И кај мене пишуваше високо ниво на beta hcg и ивф докторот и матичниот ми објаснија дека тоа не е индикација за ништо Мене скринингот ми беше ок и ми рекоа да не правам ништо