Ако правиш пренатален,доволен ти е само кај матичен скринингот. Се разбира ако има фино ехо твојот матичен
Дека ми закажаа во Ремедика незгодно ми е да откажам . Инаку ок е матичната и за првото она ми правеше скрининг. За првиот,вториот во Систина бев.
Нема што незгодно за твои парички. Јас имав закажано кај 2ца доктори пошо не бев одлучена, се јавив да откажам кај едниот што се решив кај кој да одам
За закажување во Ремедика за втор скрининг кај д- р Елена , колку време однапред да ѕвонам ...недела ,две...или повеќе
Јас одам кај неа на прегледи, обично закажувам недела до десет дена претходно, секогаш имало термини. Работи само 2ра смена , од пон.-четврток. .
@LadyM1 За термин јавете се ама мислам дека за неколку дена закажуваат дека нема гужва. Со првото и на двата скрининга влезе мм. И сега за второто пак кај него ќе ги правам скрининзите, на 4Д ги прави а и дека матичен ми е баш го прашав рече скрининзите на 4д обичните прегледи со обично ехо освен по моја желба ако сакам на 4д да е прегледот.
Туку кога сум веќе овде да прашам На брисевите што ги правев во ноември ми испадна кандина, ми даде вагиналета од 500г една само еден ден да ставам. Е сега ако е присутна, т е не се излечила дали има штета за плодот или не?
Здраво. Сакам да прашам 19 недела сум и матичната ме прати на скрининг во Ремедика кај д-р Елена Петрова. Ме интересира како сте поминале кај неа на преглед , дали сте задоволни?
Daa, prezadovolna, objasnuva se, posvetena, vleze i mm so mene, sega tret skrinig imam zakazano povtorno kaj nea. Predobra
Дали некоја од вас била кај др.Оливера во Диметра Медика или вофи бременост и како сте задоволни сакам да отидам на скрининг.
Девојки некоја да нѐ била во ремедика на втор скрининг и на трансфузиолог? Да ми кажете за цена и ме интересира дали даваат ЦД од бебчето од скринингот? И дали имате искуство кај др. Симонида, матичната мене ми закажа кај неа
Мислам дека Петрова е подобра за скрининг , Симонида почна да ги праи скрининзите пред некои 4 год. кога Пртрова замина на боледување и она ја менуваше. За Павлина трансфузиологот,немој. Имам пишувано неколку пати(мислам дека си со мутации како мене) ми рече не треба метилирана, ми напраи испитувања таму, па ми рече ај најубаво оди на трансфузија таму е сега мој колега, незнам кој беше, поздрави го од мене и ќе те прими. Секако не ме прими Џабе фрлив пари, опет наново на трансфузија . Имаш термини кај Јани закажи си утре преку општ матичен. Или Елена Петковиќ јас кај неа одам , супер е.