Вчера бев на прв скрининг кај Димчев, кај него одев и со првото супер е човекот, го пуштаат и сопругот.
Hahaha mozebi ne pushtaat zash mazive se po emotivni od nas, ne daj boze moze da ss onesvesti, da pochne da plache, posle doktorot mesto so nas so niv treba da se zamara hahaha, jas sum 19 nedela ama mislam deka maz mi pred mene kje se porodi, se odnesuva kako on da e truden a ne jas hahaha
хахахах најјака ме изнасмеа Јас бев бидејќи тука од страна на мм фамилијата многу го фалат Коруновски незнам како се вика човекот мојот доктор не бил добар незнам шѕо бла бла нема врска човекот си е ок порано бил акушер во чаир све ти кажува и ти објаснува и без мое прашање закажаа кај господинот Коруновски не пушта никој внатре освен ти ништо посебно не кажа само го изнаслика бебето ми даде слики толку и на крај ми вика земи си книшка дојди да ти бидам матичен. А претоа ме прашуваше каде одам на прегледи што не е баш културно барем според мене кај ти давам пари прашуваш каде одам на прегледи каде ќе сум се породувала. Место да ми збори за бебето.
Здраво, дали некој го има распоредот на доктори од ГАК за месец декември од соба 28 за трет скрининг?
Jas odam kaj korunovski od sam pochetok kaj dr.Pale, ona mi praveshe prv skrining, ubavo objasnuva, komunikativna e, se mi objasni me upati i za priskata se, objasnuva se, go iznaslika bebushot, a da pridruzba zaradi koronava ne pushtaat, za kaj dr.Vaso neznam iskreno kako e so nego, jas sum prezadovolna od Pale, a slusham deka i od Milena isto tamu e doktorka mnogu ja falat, ne se zalat voopshto od nea, sega treba pak da zakazam za pregled kaj Pale pa da vidam i vtor skrining dali ona kje pravi ili kje me preprati na drugo mesto ❤❤
Дали некоја има сега брзо правено втор скрининг во Плодност колку чини и кој доктор го препорачувате? Мене матичната кај незе ми закажа скрининг дури во 25недела,а вас ве читам правите до 22недела.Јас сум 21недела па сакам одма да закажам во Плодност.Фала вии
Jas bev kaj doktor Vlatko od prv den na bremenost, toj i me porodi, sum prezadovolna. Obrunuva dosta vnimanie vo tekot na pregledot I e mnogu pozitiven I pred se strucen.Ne se sekavam tocno koja bese cenata mislam okolu 2500. Koga ke se javis da zakazis prasaj si za cena
Не прави пале, само Васо. Јас бев за првото и кај Васо и во ремедика ама голема разлика. Он виде нешто основно или барем кажа основно во ремедика и прсти му броеа и за катаракта гледаа.
Ве молам искуство за трет скрининг. Дали е неопходен, што се гледа при тој скрининг? Дали можам кај матичната? Сакав Ремедика ама нема термини слободни и веќе сум изморена од одење по доктори и болници за да барам на друго место, а и со скратен цервикс сум па не ми се шета мн многу и чека со сати. Ве молам споделете искуство и дали сте го правеле тој трет скрининг. Фала мешиња
На тој се гледаат протоците и растот на бебето. Ако ти е ок матичниот мислам дека нема потреба од приватно, ќе си препрашаш ако треба дали се ок протоците да ги измери, постелка дали е ок.... Мојата искрено беше незаинтересирана и некако немав доверба па затоа бев таму кај шо ќе се пораѓам. Не е нешто повеќе од обичен преглед. Во 31ва недела бев јас.
Јас бев кај матичниот на ехо сега во 34та недела, а на ГАК ќе одам во 36та недела. Ти до каде си? Можеш или кај матичен или таму каде ќе се пораѓаш.
Јас сум сега 30та, ќе направам и јас по се изгледа така. После празниците кај матичен и после каде што ќе одлучам за породување. Ви благодарам на одговорите
Јас го правев во 30 недела кај специјалист и на овој скрининг се гледа срцето со комори и предкомори, протоци на крв во главчето и мешето како и постелката дали е ок Јас бидејќи сум со клексани сакав да видам дали е ок со протоците а за жал матичниот има само 2д ехо на кое ништо не се гледа
Jas sum 27 nedela so invitro isto taka i jas se bockam clexani od 0.4 Jas sum 27 nedela so invitro i se bockam clexani od 0.4 deka d dimerite mi se 2595 .... deneska ja prasav maticnata sa 3 skrining no mi rece nemas potreba .... sega neznam sto da pravam ?? Baram vase mislenje zeni pozdrav