Дали некој бил месецов на ГАК за скрининг во соба 28? Дали работи амбулантата дали има некој информација?
Јас треба да одам сеа во петок. А зошто не би работела? не ми спомна мене ништо матичниот.. баш ќе му кажам на мм да праша утре.
Па бев во петокот на биохемија И немаше никој немаше кој да прашам а и нема распореред на доктори за месец декември. Ако не ти е тешко да пишеш тука ако си работат нормално
Jas bev kaj nea za 2 skrining , super bese Doktorkata , mojata maticna ne saka da mi zakaze termin za vo Gak vi ka nemas potreba nemas potreba...
Колку временски трае прв скрининг? Имам термин за ГАК па дали за саат време може да стигнам и во Систина?
На Гак е секогаш непредвидливо за колку време ќе завршиш, може одма а може и на термин да се изначекаш. Иначе прв скрининг трае околу 20-30мин
Затоа закажав наредната недела во Систина, само се надевам ок ми се неделите пресметани... По циклус бев 7+2 на 17.12, но по ехото и ком од докторката сфатив дека сум понапред? Еве што пишува на ехото.
Жебски сакав да прашам нешто, сега треба да идам на втор скрининг на Гак, од кај матичната кога проба да ми закаже, ми кажа дека немало ништо слободно, кажете ми како можам да проверам за термин сега сум 20 недела и треба да барам термин, она гледаше во некоја соба 37, само таму ли прават или не? Прва бременост ми е, како изгубен Талибанец сум, ем кога ќе отидам на контрила притисокот 600 од мисли што и како ќе ми каже...
Се гледа по циклус, по ехо ќе варира на секој преглед зависи како ќе напредува и расте бебето. И кај мене е до сега цело време во плус. Прв скрининг е најдобро да се направи 11-12 недела по циклус, најдобро консултирај се со матичната кога е најдобро да го направиш. Секое добро
Матичната на ГАК ми закажа на 14.01, а јас сакам и во Систина да одам, но немаше таа недела и ќе одам следна. По циклус испаѓа таа следната недела дека сум 12, што мислам е ок.