Си решил да се фокусира на тоа, а не и на водење бременост и акушерски работи. Ваљда да не си го губи фокусот.
Кажете ми дали одевте на тој трет скрининг 29-31 недела знам дека не го водат ко скрининг туку како ехо доплер но може грешам...Ме интересира за кај Димчев во Систина и колку чини? Скрининг е 4100ден. но овој од 29-31 недела како го рачунаат ко ехо или скрининг?
Бев на втор скрининг во државна кај доктор Самарџиски, ми рече добро е пол ми потврди но многу кратко траеше прегледот и ништо друго не ми кажа Нити сликичка добив ништо.. Па по препорака си закажав за недела дена кај Адамова во Санте
Некогаш е подобро докторот ништо да не каже и се да е во ред, од колку кај мене минатата бременост 30мин кажуваше дека се е во ред, за на крај да каже дека бебето има тешка аномалија ( не сакал одма да не потресе)... Затоа треба да бидеме среќни кога ќе кажат само дека се е во ред. А јас оваа бременост избегавам да одам на ехо без потреба..
A jas bi ti rekla da prezakazes i da otides vo sistina kaj dimcev ili petrovska. Adamova ja bie dosta los glas
Какво клапнување, каква позиција?!Адамова и тие како неа се откажуваат од пензија за да работат во приватни болници, кои патем самите ги бараат..Позициите во државните институции каде што работеле се ослободени и оставени на помладите..
Адамова одамна си го одработила своето, и некако и таа и некои други доктори мислам дека сега работат од што немаат што да прават. На 70+ ниту видот е ист, ниту концентрацијата, ниту си баш во тек со новите трендови, па колку и да си бил добар. А за Адамова и не е баш дека само позитивни работи се слушаат.
Демек жртва прави за општо добро? За мене клапнала, небитно каде е. Се знае капацитет на млад и стар човек.
клапналаааа .. Слатко се изнасмеав. Не ја знам докторката, не сум имала искуство ама според ова што го читам се согласувам со повеќето од вас дека со своите 70 години одамна го направила своето.