Zdavo , aj ve molam za info nekoja sto bilo sega posledno kaj dr Elena Petrova go Re medika dali ostavat i mazot da prisustuvat na prviot skrining? I dali e abdominalno ili vaginalno?
Јас бев пред две недели, не го пушти сопругот заради високиот број на заразени, рече само што почнале да пуштаат се зголемил бројот и прекинале, би пуштале понатаму кога ќе се подобри ситуацијата. Парот после мене влегоа двајцата, ама слушнав дека имало некоја компликација со бебето па затоа. Во секој случај ја прашав дали може барем да снимам со телефон и ми дозволи, па по неколку пати си го гледавме видеото отпосле Инаку абдоминално ме прегледа.
За две недели сум на скрининг во Гак, претходно за приска бев там и на ехо ме гледаше Маја Пејковска Илиевска, е сега на упатот не ми пишува каj кој доктор ваљда кој ќе се падне тогаш. Сега ме интересира кога бев минатиот пат бев одма кога влегуваш лево нели има шалтер позади него испаѓа таму отидов на ехо ме гледаа за приска, таму пак ли треба да отидам? Во таа просторија или и на друго место има простории за ехо?
Да, на прв. 9500 ден. со се приска, а без приска мислам дека е околу 4500. Отприлика 15 минути, 5 минути беше прегледот на ехо, виде, измери и се ми покажа што е како е. 10 минути дур ме распраша за општи работи во врска со бременоста, здравје, болести итн. И уште 5-10 минути дур ми земат приска во другата соба кај сестрите.
Има кај што си била, и има одма право кога ќе влезеш. Оди прво кај што со била и они ќе те упатат дали си пак за таму или си за во другава просторија. Не чекај ред, влези одма кај сестрата за да не губиш време да ти каже точно за каде си.
Да, да. Плус им кажав дека е вакциниран и сл, ама нема врска помина. Јас на приватно за вториот скрининг најмногу отидов за и тој да го види бебко и на крај ништо