Zdravo Jas sum trudna 9ta nedela, Vo re medika bev 2 pati na pregledi kaj doktor Simonida I prviot i vtoriot pat go pusti vnatre I decko mi taka da zavisi od doktorkata
Јас закажав 20+2 кај Петрова и вчера прашував две другарки што скоро беа ма скрининг кај неа , рекоа дека не зборувала ништо и они биле во 21ва им рекла што сте дошле толку рано , најрано 22ра треба. И сега незнам дали да откажам ама така многу време од последен преглед ќе ми се напраи…. Матичната ми пиша на ливче од 19+6 до 23+6 да ми е завршен скринингот….
И моја пријателка имаше негативно искуство со Петрова само сум заборавила што беше ситуацијата. Знам ми рече кај неа повеќе не, само кај Симонида. Ама еве пак на форумов многу членки се задоволни од неа.
Абе јас цел живот сум кај неа и приметив и јас дека е сменета , не сум била 4-5 години на преглед. Ама сега за неделите ми е зошто така им искоментирала
Супер ти пишала матичната. Не била у муд ваљда .. И ја читам многу ја фалат,ама и тие најфалени имаат такви моменти..
Не би рекла дека лажат. И јас цело време одев таму и кај различни доктори и така некако се поклопија работите - летото кога беа помали бројките на ковид болни го пуштаа мм, после како рипнаа почнаа да не го пуштаат. Во јануари веќе кога бев 9ти првиот пат го пушти, другите пати не.
Сменета е и од преглед до преглед. На вториот скрининг не престана да објаснува, на последниов ништо не збореше само ми рече не се секирај се ќе пишам во извештајот...
Леле последен пат исто ми рече. До кога терапија , дали да внесам аспирин , дали на боледување, се ќе ти пишам ми рече Буквално ништо не напиша, па звонев после по телефон
Какво негативно искуство? Погрешна дијагноза или однос кон пациент? Мене однос не ми менува многу, битно ми е да збори, ама Елена е таква. Кај неа одев за скрининзи затоа што побитно ми е да каже дека се е добро отколку да одам кај друг доктор кој ке збори цел преглед ама нема да види се како што треба.
И јас исто... после досаѓав по др доктори да ми разобјаснат што значи пишаното и каде треба да направам испитувања... хаос, не знам зошто така, а баш ја фалев затоа што беше позитивна, детална претходно.
Офф јас сега во петок на 11.02 имам закажано кај него. Ти се јавија од Систина да презакажат или ти ѕвонеше?