Off lelee kolku mi e zal veruvaj, jas celaa bremenost e nosam so strav zaradi vakvo nesto veruvaj ne mozam ni da se raduvam vo specificni momenti na bremenosta tokmu zaradi vaka sto slusam a baska sto imam blisku i eden kup slucaevi. Mozis da mi kazis od sto ti se sluci toa? Znam deka e privatno nesto no barem da si naucime nesto nie sto sme po toj pat
Многу ми е жал мила Многу знаеме па ние, Петрова и Димчев и од матичната добив препорака .Ти вика они се за скрининг и останува да им веруваш. А протоци мене и матичната ми гледа обавезно
Не знам ни јас да објаснам,добро беше се до 22 недела,отидов на втор скрининг кај дотичниот,и демек ме гледаше а бе како ни збор не кажа ни протоци ни ништо,јас не примав ни клексани ,фраксипарин до 12 недела примав.И тогаш на извештајот напиша дека бебето изостанува за една недела и дека се друго е во ред.Јас не бев мирна по две недели отидов кај ивф докторот ,и ај демек не е ништо дека изостанува малку,стомакот почна да не ми расте.Бебето изостануваше на 27 недела тежеше само 500 гр.Ги замолив да ме примат таму и останам барем уште малку да расте бебето и да ја родам .Ама не ми рекоа оди лежи на државна дури ми најдоа и докторка да ме прими.Правев и амниоцинтеза се беше во ред.И таму пробаа со терапии и немав плодова вода веќе,морав да ја родам ама првин да ја усмртам .Тоа беше најтешкото за една мајка.И така ја изгубив...Извинете многу за негативата ...
Не нормално дека и ивф докторот кој не беше нешто поарен ...Не знам бе како можеа ни клексани ни фраксипарин ни ништо да ми дадат ,иако де димерите ми беа добри сепак некогаш превентивно да се дадат,ама тоа е...
Жал ми е за твојата загуба, јас имам 2 изгубени и знам како е. Ниеден доктор не може да предвиди што може да се случи. Не го бранам димчев н еме сваќсј погрешно ама се било во ред...... Сега испитај и антитела на имунологија зашто кај мене афа беше покачена а таа е многу лоша и знае да прави проблем. Само добра терапија и ќе си држиш бебе во раце
Ме зезаш? Абе што им е на луѓево, све се мрднало! Секој ден нови цени...лудило! Како помина? Барем те гледа ли убаво или те пролетува?
Искрено и јас се зачудив... дека бев спремна на 5.300 не на 5.600. Дали може дека прв пат одам, ама не би требало да има врска тоа... што знам . Инаку од Димчев сум баш задоволна, негде 25мин се задржав кај него. Како имав мислење за него дека не е муабетчија он куп муабет ми направи . Се на се, гледаше убаво и срце и мозоче и органи, раце, нозе, се комплетно... И слушај го што ти кажува бидејќи извештајот ептен сиромашно го пишува, у 2-3 реченици
Па и ја тука се изначитав дека е намќор а он на двата скрининга го имитираше бебето како е поставено ни правеше смешки ептен е кул и многу опушта ако те мачи нешто.
Баш ми е мило што си поминала супер и ти и бебушче. Мене кај ми е стрес прегледот уште ова со цениве баш ме напна. Инаку маж ми ќе си го носам вајда ќе го пуштат он ќе слуша, јас 100% ќе се исклучам
Не ми се веруваше дека за една недела има разлика во цена, па си викаш ајде само нека е се во ред со бебе... ама што е претерано, претерано е. Јас какви трауми имав од почеток на оваа бременост, ептен ми олесна кога слушнав дека се е во ред со бебе Јас бев сама дека мм не е тука овие 2 месеци, па не знам дали пуштаат придружба ама секако ќе прашате доктор. Те чекам со новости од скрининг ❤️