Прискава ми е закажана од матичнава на гак скопје, па викам да си отидам за прв скрининг на приватно А на државно пример во Гак скопје прават ли прв скрининг и кој би ми закажал ако прават фали општата матична дали гинекологот? И дали е со симболична цена на гак ако прават Некако не сум баш информирана, збунета дум цела и прва бременост ми е
Приската да можеш да ја направиш на ГАК. Ќе ти даде упат матичен гинеколог. Со мерките, и упатот ќе одиш. Иначе, да, може да се направи скрининг и на ГАК, ама не знам дали има термини. Прашај го матичниот гинеколог. За на ГАК, јас имам слушнато дека е добра Ливринова, лани кога ми требаше баш неа ја барав. Мислам дека на ГАК не се плаќа.
Па не ми е јасно нешто Кога ќе ја правам прискава матичнава ми рече ќе ме виделе и на ехо Е сега дали морам да чекам резултати од приска за прв скрининг било каде или не? Или можам у ист ден со прискава да си закажам оример ако има термин и за скрининг на гак?? Или чиста сметка у истиот ден кога ќе офам за скопје за придкава да си закажам скрининг во систина и готово? Не знам како е псметно
Мора прво скрининг да ти направат па после земаат крв за приска. Важни се мерките од ехо за приската така што закажан ти е скринингот.
Штом ти кажала така, значи скринингот ти е закажан. Али можеш да ја прашеш. Прво прават ехо, и со мерките одиш да ти земат крв за приска.
Значи според тоа имам закажано и прв скрининг и приска државно така ли ? Да не плескам пари и на приватно или??
Мене и со првото и со второто дете Палчевски ми го правеше првиот скрининг, а за вториот кај Димчев бев.
Претпоставувам дека ти е закажано, ама сепак прашај матичен. Во однос на приватно, како сакаш, не знам. Јас правев на приватно. Ама и на Гак има супер доктори за скрининг. Некоја што правела, може да каже искуство.
За прв скрининг не ти треба приватно, на гак ке ти земат мерки на ехо и крв и тоа ти е Приска всушност. На приватно освен ако правиш Нифти или слично, иначе стварно немаш потреба. Подобро за 2 скринкнг на приватно, тој е доста важен за органите, ама имаш и на државно баш добри доктори, али за Приска немаш потреба да лупаш пари
Тоа всушност е и оној прв скрининг шо го викаат? Епа тоа д аси остане така па здравје за втор на приватннофала ви
Најубаво да си провериш дали имаш и приска и скрининг закажано, може да е само приска. На ГАК за скрининг е добар Самарџиски, ама сега немаш избор, кој е дента во амбуланта, тој. Ремедика само скрининг е 4500, пакет скрининг со приска и нз уште нешто имаше, чини 10000. Систина, пишаа погоре, 5600 скрининг
Да ехо и крв ти е Приска или некои го викаат прв скрининг *Самарџиски е среда во амбуланта 28 од сабајле, јас бев кај него за 2 скрининг.