Да прашам колку однапред закажувате на приватно за втор скрининг (во Ремедика планирам) и да ми препорачате некој добар доктoр?
Некогаш 2 недели, некогаш месец и пол пред периодот кога треба да го направам прегледот. Околу 15ти пуштаат термини за следен месец и си закажувам кога ми треба, бидејќи кај докторките што идев е гужвичка и одма се зафаќаат термините. Препорака за Котларова и Петрова за втор скрининг.
Само што доаѓам од прв скрининг во Систина, наплатен е 5900 денари. Да знаете информација зошто очигледно секој месец накачуваат по 300 денари.
Да прашам вие што сте биле скоро во Ремедика на скрининг дали ги пуштаат и мажите да влезат со вас да го видат бебчето?
Decki da si se olesnam da si kazam. Site go ispofalija dimcev, nebare gospod bog. Se reshiv kaj nego da odam na vtor skrining (so prvoto dete), bremenosta mi beshe odlicna, go falev i jas. Eve sum vtora bremenost, povtorno kaj nego neli kako najdobar doktor. Mu kazav deka imam jaki bolki, rece nema nishto brzo si ostanata trudna zatoa e. Tie shto me citate znaete kakva mi e sostojbata momentalno. Na pregledite na koi bev dosega gi nosev i rezultatite i ehoto od dimcev, site doktori mi kazaa deka problemot postoel ushte togas, se gleda shirenjeto na grloto deka se skratuva, vcera i vo remedika go gledaa ehoto rekoa deka da sum reagirala togas na vreme ke sme go fatele grloto, dur imalo ushte tkivo da se zashie. Dimcev ne vide nishto, iako se zalev i na bolki i se. Rece deka se e super. Epa eve ne e
Само ехо јас приска не правев пошто правев пренатален а ко се јавив да закажам ми рекоа 3000 ама во меѓу време поскапеле.