Јас имам одено кај неа за скрининг. Ептен е темелна 40 минути ме задржа и се ми кажа ми објасни. Жената е врв.
Zdravoo milicki. Jas sum 21.3 dena. Bev na vtor screning. Vo Klinika bese dr Irena TOdorovoska. Ne zboruvase mnogu no bese vmimatelna i nekade 30 min me gledase. Dali ste imale nekoe iskustvo so nejze. Inace imam bliznacka bremenost
Zdravo mami kade go pravevte vtoriot skrining mene mi zakazaa vo cair nemase termin za vo 21 nedela mi zakazaa vo 23 dali skriningot se plaka i kolku? I dali pravevte tret skrining vo 28 ned. I zosto se prpavi toj?
Mene vo Sistina kaj doktor Boban Sardzovski koj sto mi e ginekolog i kaj kogo si ja i vodam bremenosta prviot scrining mi bese naplaten 3800den kako normalno eho . Za vtoriot i tretiot ke odam kaj Dimcev i tie sigurno ke bidat po regularna cena za screning -6000den . Ama za prviot moze bilo koj doktor ne mora Dimcev ili Gordana mislam bea za screeninzi specijalisti .
Има пакет во Ремедика, јас го платив скрининг со приска 12.000 мислам беше во Ремедика, а само скрининг би требело да е 6000. Не сум сигурна за така.
Само што ѕвонев во ремедика за скрининг рекоа 11500... дури се зачудив искрено (сепак ќе гледам во систина да видам кај кој доктор)
Јас па баш мислев за прв треба специјалист за скрининг , а за третиот Димчев ми кажа можеш а и не мораш. Со првото бев па и со ова ќе одам. Пред две години третиот беше поефтин сега не ми се верува.
Jas so prvata bremenost prviot skrining go pravev kaj Aleksandar Bojadziev taa bremenost kaj nego ja vodev a vtoriot i tretiot kaj Dimcev . Sega so vtorovo prviot kaj Boban koj sto isto kako Aleksandar ne e specaijslist za skrining a vtoriot i tretiot zdravje kaj Dimcev . Jas mislam deka ne gresam oti samite tie mi kazaa vtoriot ne kaj niv znaci si kazuvaat deka za vtor ne se strucni , tretiot da opcionalen e ama jas go pravev i so prvoto ke go pravam i sega . Na prviot glavno merat nuhalen nabor i gledaat nosna koska nema nesto kojznae sto da se pravi vtoriot e daleku pokompliciran zatoa se odi kaj specijalist .Inaku priska ni so prvoto ni so vtorovo ne pravev spored parametrite na ehoto mi kazaa deka nema potreba da pravam i togas i sega .