Јас би одела и за прв и за втор скрининг кај специјалист во таа област, не кај било кого. Првиот скрининг е еднакво многу битен како вториот
Јас првиот и вториот скрининг бев кај Димчев. Бременоста ми ја води Бојаџиев, и тој сам ми кажа не треба трет скрининг. Баш два пати го препрашав. И ми рече штом за втор си била кај Димчев, нема потреба од трет. Приска правев во државна, матичниот ме прати и отидов. Му ги дадов тогаш на Димчев резултатите, ама ич не се сеќавам дали ги погледна
Не кажав дека не е битен туку штом се нафаќат да го прават и овие гинеколози значи се сметаат за доволно стручни . И самите тие упатуваат на нареден скрининг во 20та недела кај специјалист . После прегледот во Систина отидов и во двата случаја кај матичната на преглед истите мерки и параметри како и докторите во Систина ми ги ксжа и таа . Вториот скрининг нормално не го коментирам тоа е нешто сосема друго . Но сепак секој за себе си одлучува секако
Zdravo ako si pacient vo sistina obicno doktorot stonte vodi tamu skriningot ti go naplaka kako obicen pregled i e 3500 den.bar mene tolku me cinese prviot skrining vo sistina a inaku e 5800 taka da najdobro javi se i prasaj vo informacii oni najdobro ke ti kazat.
Koga se pravi i dali e zadolzitelen prv skrining? Sto se gleda na skriningot? Dali ima na drzavno ili samo na privatno? Se izvinuvam no neznam ni sto treba da ispitam ni nisto. Inaku 10+ sum.
А матичниот гинеколог не те упати? Прв скрининг е еден од задолжителните скрининзи каде се гледа нухален набор и носна коска, каоо индикација за даунов синдром. Може и на државно, ама мора матичен да те упари во секој случај.
Е ова не би знаела да ти кажам. Мислам само Скопје, ама може сум грешка. Јави си се со време кај матичниот зошто обично и на државно и на приватно многу порано треба да се закаже за скрининг, а тој мора да се направи до 13+6, после тоа е доцна.
Прв скрининг плати 6000? Може зошто не водиш бременост во Систина затоа. Јас прв правев кај докторката што ми ја води бременоста таму и платив како за обичен преглед во бременост 3800. Следен петок сум за втор кај Димчев и претпоставувам дека ќе платам 6000.
Дали некоја има правено скрининг кај Афродита Стомнаровска во Ремедика? Да сподели искуство, дали Докторката е темелна и убаво објаснува?