Јас немам искуство со нив ама сум читала дека ги фалат Ана Данева на ГАК и Ливринова,можеш да истражиш или еве ќе пише може некој тука искуство
Ти благодарам ама за на ГАК треба да чекам еден месец а ми се брза, мислев некоја приватна ординација освен Ремедика и Систина, за добар втор скрининг
Ако веќе си била во Ремедика (зависи кај кого) зошто Систина не? Го имаш Димчев таму кога веќе е за второ мислење.
Јас кај мојата матична кај што сум,она прави скрининзи,има земено посебна диплома за тоа,и скрининзите ги наплаќа приватно,безразлика дали е прв втор трет,3000ден е. Многу е внимателна,темелна,детална,се убаво објаснува,др. Оливера Арнаудова во Деметра Медикал. Немора да ти е матична за да идеш кај нејзе,секако до пред некој месец само приватно работеше.
Ако не сакаш кај Димчев, Систина, побарај приоритетен за ГАК и дознај кој ден е Ливринова. Оди таму, и замоли да те прими, кажи и зошто сакаш кај неа, и зошто ти е потребно да те прими. Замоли ја сестрата да и пренесе. Мислам дека нема да те врати. Да, ќе чекаш, може и со саати, ама ако ти рече дека ќе те прими, ќе влезеш. Се надевам дека се ќе биде добро.
Како одите на скрининг на ГАК? Сега отворив сите термини до нова година се зафатени Дали земате приоритетен упат? Гледав за прв скрининг.
12+1гн, големина на плод 5.3цм и 58грама. Матичната не ми нагласи дека нешто не е во ред, но на табеливе со просечна тежина на плодот секаде стои до 25гр за 13та недела. Како се вашите мерки? Дали има потреба да одам на второ мислење?
Јас немам апсолутно никакви мерки за тежина на плодот,мислам и дека е мн рано за грамажи тоа што е битно е мислам големината на плодот односно ЦРЛ дали одговара со гестациската недела од мерки,покрај развитокот на органите нели.Јас бев 12+3 и ЦРЛ 6.3 цм .Нека ме поправат ако грешам незнам.
Каде закажа? Јас се замуабетив со мм околу прегледите, имам закажно сега во 8ма,па си претпоставувам следен во 10та,па скрининг...викам чекај да видам термини...ништо слободно
Ви благодарам за советите, еве закажав во Систина кај Димчев за во петок, инаку во Ремедика ме гледаше Афродита и сум презадоволна но ми воочи зголемување на CISTERNA MAGNA додека сите други параметри беа одлични и рече дека бебето е супер освен тоа зголемување што би требало, да се врати во нормала до породување, кога и кажав дека имам и пренатален направено и дека е добар ми рече тогаш, немаш гајле не мисли воопшто на ова. Инаку тоа е зголемување позади во малиот дел на мозокот кое доколку не е проследено со други малформации не претставува проблем, ама сепак сакам уште две очи искусни да видат...
Арнолд Чиари да не е дијагнозата? ако е само тоа не е проблем проблем е коа ке се јави со спина бифида или менингоцела на рбетот или хидрацефалус на главата ама хромозомски не ги покажува овие дијагнози него на ехо се гледаат Оди си кај Димчев на скрининг само он и петрова се лиценцирани за пренатална дијагностика никој друг во мк го нема тоа а се прчат сите да прават скрининзи
Сега за сега нема дијагноза, сите останати работи се добри, и рбет, срце, бубрези, желудник, све.. Освен тоа зголемување позади во мозокот за кое ми рече доколку не е пропратено со ништо друго нема никакво значење.. Секако закажав кај Димчев, фала ти.
Добро што си закажала кај Димчев. Голем професионалец е и се надевам ќе ти потврди дека не е страшно и ќе те смири.
Исто и јас како тебе . Прв кај Бобан Сарџовски кај него си водам бременост и платив 3800. За втор кај Димчев кај него сигурно ќе си платам 6000.
Јас секако си одам кај него во Систина тој ми е гинеколог сега и бременоста ја водам кај него здравје и пораѓај .Отворен за разговор , секогаш достапен .. Имаш моја препорака за него . Првата бременост по сплет од околности ја водев кај Александар Бојаџиев и пораѓајот ми беше кај него и сум исто така задоволна . Но овој пат сакав да бидам кај Бобан .
Толку ќе платиш најверојатно да. Во петокот бев кај него и платив 6000. Само нека кажува добри вести. Многу е, ама алал нека му се парите, си ја знае работата.