Zenski prv skrining na koja nedela se pravi? İ ve molam cena za vo privatno (i kade e najdobro privatno) i vo drzavno gak li se pravi i cena dali se plakja drzavno? İ dali se sostoi samo od eho i krv ili?
Во 12 недела се прави првиот скрининг. На ГАК со упат од матичен за прв скрининг и приска е бесплатно. Ти гледаат на ехо па ти земаат крв.
Од 12 до 16 се прави знам кај жени што имаат индикација за порано. Јас сум 21 недела мене денес ми запиша да направам ама незнам во која недела,дали сега одма дали понатаму треба,согурно си има правило од кога до кога.
Не ги сфаќам разликиве во цениве. Вкупно 9400 платив. За скрининг ми пишуваше дека е 5200, а за брисеви 4200.
Не знам зошто викаш дека теско се доаѓа до Димчев. Нема термин од денес за утре, ама си знаеш во која недела е скринингот ќе си се јавиш на време и ќе си закажеш
Од каде тоа дека тешко се доаѓа до Димчев. Ќе си го планираш времето кога треба да одиш на скрининг и според тоа ќе се јавиш во Систина и ќе си фатиш термин. Јас вртев два пати, еднаш ми кажаа јавете се во петок тогаш ќе има распоред, се јавив и закажав, на 4ти Ноември ѕвонев, а закажав за 25ти Ноември, што значи има термини од порано. Можеш да го направиш неделата пред Божиќ, одма после Нова Година. Јави се и прашај дали работи докторот тогаш, ако работи би требало да имаш термин.
И јас се јавив вчера, барав термин за од 02ри до 06ти Јануар ми рекоа дека бил тогаш на одмор… да сум барала термин за после Божиќ таа недела… Штом ти закажале тебе ќе им звонам утре пак…
И мене ми е чудно. Мислам дека докторката одредува колку да се плати, електронски гледаат тие што наплаќаат колку треба да наплатат. Еве Петрова и Котларова по 5200 ни наплатиле мене и на @princess5 Што знам, да не гледала и нешто друго кај тебе. Во извештајот треба да пишува што сè гледала. Не дека е некоја голема разлика, ако дадеш 5200, ќе дадеш и 6000, но не е ни малку 800 денари плус.
Kolku e vtor skrining vo sistina kaj Dimcev? Dali e ista cena kako prviot ne mi teknuva.. prviot go plativ 6000