Не одам во Ремедика, но мислам и таму и во Систина има влијание дали си ‘редовен’ пациент, т.е. одиш таму од поодамна. Цените ги пишува самиот доктор и во Систина.
Ама еве @Bebence29 оди одамна како и јас. И прва бременост следеше и се породи во Ремедика кај докторката што и' правеше сега прв скрининг. Ист случај како јас, само што мене ми наплатиле помалку. Мислам дека @princess5 оди првпат.
Точно ова,редовни ехо прегледи почнав таму од почеток првите 2 пати една цена после помала со 1000 и кусур денари.
И јас за месец дена сум кај Димчев на преглед во 28ма недела. Баш ќе видам дали ќе ми го наплатат 3800 или 6000.
Има и трет скрининг, кој не е задолжителен како првите два ама го прават. Од 28-32 г.н обично се прави и е мислам повеќе како обичен преглед. Се мери плодот, се следи крвоток, плацента, и понатамошни насоки за породување се даваат.
рано ми е за скрининг имам уште 4-5 недели. ама овој пат втор скриниг сакам да правам во ремедика. Со ќерками во систина одев и на контроли и за скрининзи. вториот го правев кај Гордана Петровска. сега сакам да одам ремедика . Која докторка е стручна за скрининг од таму? Се мислам помеѓу Елена Петрова, Симонида Котларова и Афродита Стомнароска? искуства?
Колку наплаќаат за брис во систина знаете ли ? Др. Ми рече во 36 недела дека тоа ќе го правиме па да си знам
Mene pap + mikrobioloski mi zemaa 7000den . Toa bese bukvalno dve nedeli pred da ostanam bremena . Sega na pocetokot na bremenosta mi kazaa deka oti skoro e praveno nema da ima potreba deka duri okolu 34 nedela ke napravime . E sega ne znam dali ke ti zemaat u pap test ili samo mikrobioloski . Ova bese cena za komplet .
Мене докторот што ме следи во Систина секогаш ме упатува со матичната да си ги средам тие работи како брисови, крвни слики и слично, да не давам пари таму за тоа што не мора. Види со матичната направи го брисот, претпоставувам на тој за стрептокока мисли, па отиди му на преглед со резултатот ќе видиш како ќе реагира и дали ќе бара да го повторите таму.
Пуштаат ли и татковци на прв скрининг на ГАК? За првото пред 3год го пуштија. Не знам сега дали уште се придржуваат според ковид протоколи. Го нема видено до сега мм бебето,мислев утре да одиме заедно.