Zdravo! Denes napolnavme 22 nedeli… sedejki mi tekna na skrining poso mi e prva bremenost i Poimaaa nemav koga so Kako… citam deka vtor skining se Pravi do 22 nedela a mene maticnata nisto ne mi spomna za ova… dali pravet I na 22+1 na primer da odam utre so zakasnuvanje na Eden den dali e problem?
Ne sum ic zadovolnaaa od maticnata! Znaci ni mi spomnaaa deka treba da se napravi ili sl… zakazav za utre vo plodnost pa da vidime sto ke kazet … Daj boze da moze do 23 pa da go napravime … a predhodnooo ni za danov sindrom nit me pusti nit proveriv :/
Колку често одиш на прегледи? Еве ти листа на задолжителни прегледи во бременост. https://acibademsistinababy.mk/dete/14-bremenost/skrininzi/8-zadolzitelni-pregledi-vo-bremenosta
Kako sto ke mi kazet taka pram! Sega posledno koga bev mi rece da dojdis za 1 mesec ako nemas nesto sto mislis deka treba da dojdis… Ne e do mene do maticnata e izgleda ne e Bas kako sto treba!
Jas na vtor skrinig bev 22+2 inaku mislam deka moze 23+6. Zosto eve primer vo srbija pravat do 23+6. Taka da ne grizi se navreme si otisla. A za maticnata nemam zborovi. Ne mozam da poveruvam deka ima takvi neodgovorni lekari. Jas bi ti rekla da ja smenis ako mozes pa makar na sredina na bremenost.
Која ти е матична? Треба тие да даваат упати сами за секаде а не ние да бараме, јас сум кај Славко (на уред Бт) и бев задоволна.
Da bev I mi napravia screening vo plodnost sve bese vo red ! Inace nemame lekari kako sto treba katastrofaaa se ! Muabet deka se maticni a poimaaa nemaat od nisto sve Samo treba da trcame na sekade i da se informirame od int so kako uzassss!
Struga sum Jas i e ednaaa mrdnata! Da znaev deka e vakvaaa nemase da odam kaj nea ama um za drug pat! Na skrining bev plodnost bitola kaj dr Sotir I sum prezadovolna! Taaa ne mi spomnaaa ne pak upat ke ti davala uzas e! Za sve sekade sama trcam I sve sama taaa za nikadeee e !
4000 денес правев задоволна кај марија го правев до детал се ми објасни што е битно да се знае и усно и писмено многу фина дури ме праша нешто ако не ми е јасно
Napravi si prenatalen ako imas finansii kako sto napisa @Anomis11 , toa e indikacija za daunov sindrom. Kolku mm e nuhalniot nabor? Ili pojdi i na vtoro mislenje pred da napravis podetalni ispituvanja.
Во која недела правевте втор скрининг?и скрининг за срце дали правевте? Матичната ми рече 20та да одам, со првото бев 22+
Кај Петрова во Ремедика отидов 20+, ама ми рече рано ми е сега да гледам, дојди во 22ра. Ме врати тогаш, па отидов во 22+. Во 32ра ми рече пак да идам, веројатно тогаш ќе е скринингот за срце.
И во првата и сега 22+, докторката ми рече да не одам порано за да се гледа поубаво. Дури и 23+ ми кажа, но не можам толку да издржам. А за срце се мислам дали да одам кај Драшко, не знам кога се прави.