Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    11-13

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    69
    Zdravo devojki, dali nekoja od vas se soochila so pomala butka koska za dve nedeli, odnosno FL/BPD= 67%

3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Можеш да сликнеш мерките? или прати ми ги во порака

4. Sinolocka

Sinolocka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Две недели плус и две недели минус е во граница. Ќе се следи, сметам дека не е ништо страшно. Која недела си?

На ivon.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sinolocka

Sinolocka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Уште едно прашање, дали ти спомна за скрининг на срце или ти напиша во извештајот како совет?

6. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    69
    31 nedela i 5 nedela

7. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ми напомена да направам ако сакам немаше никаков проблем сега на 24 имам закажано таму со докторка од Струга

На Sinolocka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sinolocka

Sinolocka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Ти благодарам ❤️

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dea82

Dea82 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    22
    Која цена е ехото дали знаете?

10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    2500

11. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Здраво, која недела е најсоодветна да се иде на втор скрининг? Дали 20та е океј или подобро подоцна? Знам дека може до 22, ама кој да чека дотогаш

12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Оди си 22 повеќе развиени органи срценце поубаво се гледа,не дека е погрешно и 20 ама поубаво 22 инаку може до 23+ скринингот

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Мешиња, која недела праевте трет скрининг и дали знаете колку чини во Систина? Дали е исто чини како и вториот?

Јас закажав да одам на 29+2 ќ, изглеа утнав порано закажав, ама тоа е, ќе одам па ќе видам докторот што ќе каже…

14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Супер период си закажала за трет скрининг . И јас го правев тогаш -29+5 , може мислам од 27 ама подобро околу 29 таман убаво се се гледа и бебето ќе го видите убаво па ако имаш среќа како мене да е свртено убаво и сликичка убава ќе си направите :) .
    Инаку во Систина кај Димчев ги правев , ама сега третиот место 6000 ми го пишал како регуларно ехо и го платив само 3800 ден.И со првиот скрининг беше така само вториот плаив 6000 . Инаку да регуларно сите скрининзи си се по 6000 ден ама дали дека ме знаат веќе докторите и до првото бев цело време таму и пораѓај и се и сега повторно ќе сум знаат па така ми наплаќат :wasntme: . Ти спреми си 6000 ако одиш па да се надеваме дека ќе му биде денот на докторот и ќе ти наплати 3800 .

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Па мене ми е прва бременост, претходно си одев секогаш на редовни контроли кај др. Панчевски, но сега од кога останав бремена, а сменив и град одам само за скрининзи во Систина и тоа кај др. Димчев, зашто за него најдобри работи слушнав кога се работи за скрининзи, се надевам нема да ми се лути мојот омилен доктор Панчевски :D.
    Ќе спремам јас 6000 па ако му е денот на докторот ќе биде како кај тебе :D

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Исто и јас регуларно сум 10 год кај Сарџовски , првата бременост ја водев кај Александар Бојаџиев и он ме породи (сплет на околности беше но е феноменален доктор ) а кога лежев после пораѓај на визита ми дојде Бобан - зини земјо голтни ме . После продолжив да одам кај Бобан пак и сега втората бременост ја водам ксј него здравје он ќе ме породи овој пат ама скрининзи само кај Димчев правам и он и претходно Александар ме упатуваа кај Димчев . И јас сум како тебе се мислам некому да не прегрешам како да го изневерувам ми се чини :rofl: Ајде да се надеваме дека ќе го фатиш и ти во арните :D

17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    И јас сега треба да правам трет скрининг, баш го прашав Ефремовски и матичната кога би било најдобро да го направам, и двајцата ми рекоа 31, 32 недела, иако матичната ми рече дури дека и нема потреба од трет скрининг со оглед дека она ме гледаше за протоците.Сепак мислам дека не си згрешила, зашто се прави од 28 до 32 недела, барем така ми кажа Петрова од Ремедика кога го правев вториот скрининг.

18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Да ве прашам за Димчев зашто има доста поделени мислења. Каков доктор е, дали навистина вреди да се оди кај него или само име направил зашто мои блиски скоро беа и со плачење девојката се врати од односот, од таинственоста, едноставно вика најлош доктор кај кој била. Сакав да и го препорачам на другарка што сега остана бремена ама некако после ова, што знам. Друг доктор за скрининг да препорачате освен Петрова?

19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.678
    Јас во првата бременост бев кај Петрова ,а за втората кај Стомнаровска,сакав кај Симонида ама немаше термин и од Стомнаровска сум многу задоволна.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Ја заборавив Симонида, многу ја фалат. Фала

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.