Zdravo devojki, dali nekoja od vas se soochila so pomala butka koska za dve nedeli, odnosno FL/BPD= 67%
Две недели плус и две недели минус е во граница. Ќе се следи, сметам дека не е ништо страшно. Која недела си?
Ми напомена да направам ако сакам немаше никаков проблем сега на 24 имам закажано таму со докторка од Струга
Здраво, која недела е најсоодветна да се иде на втор скрининг? Дали 20та е океј или подобро подоцна? Знам дека може до 22, ама кој да чека дотогаш
Оди си 22 повеќе развиени органи срценце поубаво се гледа,не дека е погрешно и 20 ама поубаво 22 инаку може до 23+ скринингот
Мешиња, која недела праевте трет скрининг и дали знаете колку чини во Систина? Дали е исто чини како и вториот? Јас закажав да одам на 29+2 ќ, изглеа утнав порано закажав, ама тоа е, ќе одам па ќе видам докторот што ќе каже…
Супер период си закажала за трет скрининг . И јас го правев тогаш -29+5 , може мислам од 27 ама подобро околу 29 таман убаво се се гледа и бебето ќе го видите убаво па ако имаш среќа како мене да е свртено убаво и сликичка убава ќе си направите . Инаку во Систина кај Димчев ги правев , ама сега третиот место 6000 ми го пишал како регуларно ехо и го платив само 3800 ден.И со првиот скрининг беше така само вториот плаив 6000 . Инаку да регуларно сите скрининзи си се по 6000 ден ама дали дека ме знаат веќе докторите и до првото бев цело време таму и пораѓај и се и сега повторно ќе сум знаат па така ми наплаќат . Ти спреми си 6000 ако одиш па да се надеваме дека ќе му биде денот на докторот и ќе ти наплати 3800 .
Па мене ми е прва бременост, претходно си одев секогаш на редовни контроли кај др. Панчевски, но сега од кога останав бремена, а сменив и град одам само за скрининзи во Систина и тоа кај др. Димчев, зашто за него најдобри работи слушнав кога се работи за скрининзи, се надевам нема да ми се лути мојот омилен доктор Панчевски . Ќе спремам јас 6000 па ако му е денот на докторот ќе биде како кај тебе
Исто и јас регуларно сум 10 год кај Сарџовски , првата бременост ја водев кај Александар Бојаџиев и он ме породи (сплет на околности беше но е феноменален доктор ) а кога лежев после пораѓај на визита ми дојде Бобан - зини земјо голтни ме . После продолжив да одам кај Бобан пак и сега втората бременост ја водам ксј него здравје он ќе ме породи овој пат ама скрининзи само кај Димчев правам и он и претходно Александар ме упатуваа кај Димчев . И јас сум како тебе се мислам некому да не прегрешам како да го изневерувам ми се чини Ајде да се надеваме дека ќе го фатиш и ти во арните
И јас сега треба да правам трет скрининг, баш го прашав Ефремовски и матичната кога би било најдобро да го направам, и двајцата ми рекоа 31, 32 недела, иако матичната ми рече дури дека и нема потреба од трет скрининг со оглед дека она ме гледаше за протоците.Сепак мислам дека не си згрешила, зашто се прави од 28 до 32 недела, барем така ми кажа Петрова од Ремедика кога го правев вториот скрининг.
Да ве прашам за Димчев зашто има доста поделени мислења. Каков доктор е, дали навистина вреди да се оди кај него или само име направил зашто мои блиски скоро беа и со плачење девојката се врати од односот, од таинственоста, едноставно вика најлош доктор кај кој била. Сакав да и го препорачам на другарка што сега остана бремена ама некако после ова, што знам. Друг доктор за скрининг да препорачате освен Петрова?
Јас во првата бременост бев кај Петрова ,а за втората кај Стомнаровска,сакав кај Симонида ама немаше термин и од Стомнаровска сум многу задоволна.