Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.583
    За кој се одлучи, нифти моно или нифти про? И која е цената? Гледам некој попуст имаат, не знам до кога им трае..

2. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.946
    Нифти про , 41540 ден , во Гинекаликс.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    2.911
    Како одеа скрининзите по недели сум заборавила?
    Правев прв скрининг денес 12+6 таман си одговара на неделата се си е супер :$

4. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Втор е од 20-24 трет 28-32

На Ouravanture и MinnieM им се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    2.911
    Ти благодарам :hug:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Про кога веќе правиш.

Бтв, денес на закажано, чекав 1 саат кај Димчев за скрининг. Барем добро поминав. 6100 е скрининг

На Ouravanture, Brpbrp и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.583
    Ги прашав на маил да ми пратат и за моно и про, чисто да видам што е разликата и што се нуди, а за про бев одлучна уште од старт.

Лелее и јас при крај на месец сум кај Димчев, многу чекање на закажано :wasntme: како помина кај докторот?

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Јас му го знам односот, ама беше расположен и така ми објасни се подетално. Имаше стажантка со него, не ја престави, ама таа само гледаше.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.583
    Јас прв пат ќе одам и се надевам ќе му го погодам "денот" :D

10. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Јас вчера наутро закажав кај Димчев втор скрининг за две недели од сега на овој број 02/3099500 ...
    Вртев и претходната недела ми рекоа да сум се јавела после 12 Мај немале распоред а до 12 Мај се било зафатено. Пробав синоќа повторно па ми закажаа

11. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    673
    Од 6ти до 13ти Јуни би требало да сум на скрининг кај др Димчев и сега кога треба да закажам?

12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Javi se utre ke ti kazat za od koga do koga ima pusteno termini

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    673
    Фалаа многу.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    393
    Jas mnogu se.mislam za skrining. Od edna strana kaj Dimcev do sega sum gi pravela skrininzite, neli Dimcev deka. Ama posleden pat koga bev kaj Simonida vo Remedika mnogu dobar vpecatok mi ostavi. Takov pregled ko sto ona mi napravi nikoj do sega nikade ne mi napravil, Sistina moze voda da i nosi. Dimcev nit cerviks mi vide, nit ph na vagina mi izmeri, nit mi odjasni sto gleda nisto. Ovaa ne prestana da zbori za se sto gledase, duri i ocite na bebeto mu gi gledase dali ima vrodena katarakta. Takvo objasnuvanje bukvalno za se nikogas ne sum dobila od nikoj. A ne bev na skrining tuku na obicen pregled. Nemozam da zamislam skriningot kakov ke e. Odluciv kaj nea da vodam bremenost do kraj i zdravje boze da se porodam kaj nea, prefina, iako e prezafatena odma mi odgovori i na viber. Mi kaza koga skrining da zakazam kaj nea.. No sepak se dvoumam za Dimcev deka neli izvikan e... Kakvo iskustvo imate so Simonida za vtor skrining?

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    945
    Mozebi ne treba tebe da ti repliciram, ama nekako ti prasuvas pa mislam deka e najsoodvetno. Se nadevam nema da se nalutis.
    Citam deka golem del pravat sporedbi megju Dimcev i nekoj drug doktor koj pravi skrining, so toa deka Dimcev ne zbori, a drugite zboruvaat. Mislam deka i prethodno imam pisano, ama eve pak ke pisam. Ova najdobronamerno.
    Spored moeto iskustvo, ne gledajte koj kolku zbori. Gledajte koj kolku e strucen (ne velam deka Simonida ne e). Odlukata za koj ke go pravi skriningot e vasa. I treba da mu veruvate na doktorot.
    E sega, samo za edna recenica ke ti pisam deka ne se soglasuvam so tebe. ‘Simonida moze voda da mu nosi na Dimcev’.
    Da, jas bev na skrining i kaj Dimcev prethodnata bremenost, koj zabeleza nesto, koe Simonida i po ukazuvanje ne go zabeleza. Znaci doktor moze da gleda i 5 saati, ako na kraj ne go vidi toa sto treba, se e dzabe.
    Jas navistina veruvam deka doktorkata e strucna zasto mnogu se zadovolni od nea, i veruvam deka ete kaj mene taka ispadnalo… moze ne videla… kako i da e… ne sakam da napagjam, samo ke kazam, na sekoj moze da mu se sluci…
    Zatoa zeni, majki, kralici, veruvajte mu na isnstinktot, iskustvata i izberete si svoj doktor. Ne znaete kolku znaci da imate doktor na koj mu veruvate. I kaj koj ke gi pravite glavnite skrininzi.
    Jas ovaa bremenost ja pominav odejki kaj doktorite vo koi imav navistina doverba, i ne mozam da kazam deka mi pomina bez strav i misli, ama moze da kazam deka barem malku bev po smirena.
    I na kraj, kaj koj i da odlucite za skrining, na site do edna vi posakuvam bebinjata da vi se zdravi i zivi :hug:

На Fenix05, KuklickaSk, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  16. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    393
    Eve ti moe iskustvo. Minatata bremenost Dimcev ne vide vrodena anomalija kaj sin mi. Se bese ok i jas srekna taka deka se e ok koga se porodiv me cekase iznenaduvanje.... Sreka so operacija se sredi, no da znaev ke bev psihicki spremna za sto me ceka neli... Nebitno pominalo. Ovaa bremenkst pak na prv skrining kaj nego, ne me bendisa.. nekako ne e toa sto bil porano. A zboram za razlika od 6 i kusur godini megju dvete bremenosti. Ima podeleni mislenja za site doktori voopsto i ne gledam pricina zosto da ne prasam za iskustvo, toa ne znaci ako tebe edniot ne ti se svigjal gotovo nema ni mene neli. No dobro e koga ke slusnes iskustva za nekoj doktor kaj koj odis prv pat. A mene Simonida mi ja preporaca zena sto moze da si dozvoli sekade vo svetot kaj saka da otide na pregled, no vika Simonida ne ja menjam.
    Inaku te molam prati mi skrin shot od kaj sto vikas sum pisala Simonida moze voda da mu nosi na Dimcev.

На Starchild, KuklickaSk и Easter им се допаѓа ова.
  17. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    945
    Iskreno voopsto ne mislev nisto loso. Bas radi i tvoeto iskustvo moj sivet bese da si odime site kaj doktor na koj nu veruvame. Izvini ako loso sum se izrazila.
    Ti posakuvam ovaa bremenost da ti mine ko pesna i da si imas zdrav i ziv bebus.

18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    393
    Fala, ne mislev ni jas. Samo prasuvam iskustva zosto se dvoumam. Od edna strana site sme bile kaj nego i go znaeme, od druga strana bidejki Simonida me vodi i ke me poragja zdravje boze glupo mi e da otidam kaj drug. I samata mi rece skrining kaj mene sto toa mi dojde nekako cudno. Zatoa prasuvam za iskustva so vtor skrining kaj nea. Na obicniot pregled super vpecatok mi ostavi, no kolku e strucna za skrininzi...

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.507

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    @rikimiki Знаеш, сум ти кажала дека Симонида не ја менувам за никого. Сите скрининзи и прегледи ми се кај неа, секој преглед ми е како скрининг.
    Две бремености водам кај неа, но секој со своето искуство и впечаток.
    Во првата бременост бев на две места на скрининг и кај Симонида, на сите три места истото ми го кажаа.
    Мислам дека никогаш нема да ти направи проблем ако одиш на втор скрининг на друго место.

На Mihaela123456, Bebence29 и rikimiki им се допаѓа ова.