Милички дали да закажам 3 скрининг? Нели оној за срцето што е за бебето или да почекам следен преглед па да видиме дали се изгубил тој калцификат од левата комора на бебуш , некако мира си немам страв ме фаќа иако ми кажа докторката дека не е страшно и ќе се средело се до следен преглед , ама нели мајка па се на ум ми е
Јас искрено ич ама ич не сум задоволна..5мин супер е маже е ајде нека спие(зеваше) и толку..наредната недела го раѓав не видоа ни хематоми ни отворено грло така да за мене беше ужас ама немора да значи дека сите се како мене сигурно има и добри приказни како и да е здравје сега за оваа бременост ГАК во никој случај
Денес ми закажа матичната ама нешто принтерот се расипа и немам испринтано упат за да прочитам кај која докторка ми закажа.. Не се сеќавам ама мислам Лазаревска рече.. како и да е ќе и речам да го откаже терминот и ке одам на приватно.. фала ти душа за одговорот..
Jas si ne bev na gak kaj arta bina. Spored nea ok bese.negde pojke od pola saat me gledase..pa sto znam.. nejze mn ja falat.i levrinova isto taka e super
Мила јас ќе ти кажам дека имам позитивно искуство од таму. Мене ме гледаше Ливринова и одма виде дека нешто нее во ред а и верувај дека ако има нешто што не треба одма ќе ти каже. Прегледот кај ливринова траеше повише од пола саат а кај Димчев во Систина и кај Адамова 5 мин. Петок Ливринова е во Амболанта.
Da i jas isto sega za 5nedeli imam zakazano za eho na srce. Iako e toa po zelba ama i ne mora da znaci deka treba somnez da ima..onaka za sekoj slucaj Kaj kogo pravese ti? Vo gak ili privatno?
Ako mi se obrakjas mene- kaj Drasko vo Sistina. Toj e najstrucen za taa oblast. 2900 bese pregledot. Ama ne mozam da se setam vo koja nedela se pravese, toa telefonski ke ti kazat devojkite a i ginekologot koj ti ja sledi bremenosta
Мислам дека не. Вториот скрининг се прави до 24та недела и е задолжителен. Ехо на срце е незадолжителен и ако се прави, се прави после 28ма недела ако добро се сеќавам ... А може и грешка сум
Да, и јас мислам дека не е задолжителен, јас го направив по препорака и во Систина ми рекоа дека се прави до 24 недела најкасно, мислам дека и на страната така им пишува. Исто ми закажа втор скрининг на срце во 29 недела, а и во 22 беше се во ред.