Jas imam so kocoski, kaj nego bev na vtor skrining i mi se dopadna bese mnogu fin so mene a imav citano deka e drzok i aroganten. Me gledase mnogu detalno i na kraj se mi objasni. Se pozdravi covecki duri mi padna cudno deka toj covek moze da bide drzok iskrena da bidam.
Mene isto mi kazaa na vtor screening deka ima cista, sledniot pregled veke bese povlecena. Ako dobro se sekavam, mislam deka do kaj 30/32 nedela treba da se povlece. Bez grizi
Добро бе што сорта е оваа Блажева значи немам коментар. Скратено активно парцијално 209 ми се тромбоцити и ми вика уште ааа ниски ти се и димерите ти се ниски јас не можам на 30дена да ти дадам клексан на 14 дена тиавам и да си се консултираш со трансфузиолог. Боже господе јас и викам дека од таму ме враќаат тука да ни препишат терапија они мислење не даваат. 16 пати ме праша колку мисед сум имала. Имаше една црна млада докторка со нејзе како она не ме прегледуваше. Уште ми вика па рано и за скрининг што и дошла, а на упатот нигде не пишува скрининг туку ултразвук и мислење, апри тоа 3 пати и кажав зошто сум пратена. Изгубена во свемирот едино добро што е дека апаратот им е добар таму во 37ца.
Извинете што ќе се вмешам. Не сум била во 37, матичната за во 36 ми дава упат. Докторките сите имаат ист груб однос и секогаш истиот муабет: Зошто клексани? - Ради мутации. Е добро де сите имаме. Колку missed си имала? Треба најмалку 3 да имаш, па после да ти дадеме терапија. Секогаш препишувањето е со натегање, молење. Инаку прегледот што ми го прават трае 1 мин, проверуваат само срцева акција и толку. Тотална спротивност беше последниот пат, ми се јави сестрата да појдам порано од терминот, отидов чекав 1 час, докторката не се симна(иако сестрата и стажантката и се јавија 5 пати и ми рекоа: Сеа ќе се симне докторката) и преку телефон и рече на стажантката: пиши и 14 клексани, доста и се. Ни преглед ни ништо. Кога прашав зошто само 14, сестрата вика епа толку и кажа докторката, не смее девојчето повеќе да ти даде.
Исти длучај и сега беше е зошто на 30дена кај другите докторки пишувале и девојчето и вика така ни кажуваат докторките и така пишуваме. Јас во 36ка на 1 месец ми даде Марија, а сега оваа во 37ца само 14 дена како тоа 30 дена па ќе искрвариш ти и плацентата да пукне јас подзината останав. Што да и кажеш што да се караш со специјализантката превртуваме очи. Тоа е бар сега ќе знам каде да не закажувам И скрининг ми направи, а немаше потреба.
Добро е, ти барем убав преглед доби. Останатово звучи познато После позитивен тест бев да ми препишат клексани па ми рекоа не може да ти препишеме, може е вонматерична бременост, може да искрвариш, може 300 компликации да се направат. И не ми дадоа. Првиот месец си ги купив така. Сега примам по 2 клексани(поради високи ддимери, скратени времиња, лакуни на постелка) и не ми препишуваат 2 на ГАК, на извештајот само по еден на ден. Од сите прегледи и испитувања, одењето во 36ка ми е најстресно.
Здраво сакам да споделам ...вчера закажав втор скрининг кај Симонида во Ремедика, за во Јуни. Немаше многу слободни термини затоа јавете се на време доколку сакате да закажете кај неа. И некој да сподели искуство за неа. Мене ми изгледа како доста стручна докторката, се надевам дека ќе поминеме добро. Истотака ме интересира колку време од прилика трае втор скрининг? Фала
Можиш и Бт на болница поблиску ти е, јас правев кај др Николина сега, минатата бременост кај др Никола Велјановски, 2цата се супер, Никола не зборува многу ама е стручен, а Николина се ми кажуваше детално
I jas imam zakazano kaj nea (i kaj Dimcev isto imam uste vreme da razmislam kaj bitno terminite se zakazani ) Koga zakaza ti? Ako odis pred mene ke mi kazes iskustvo za skriningot, ako ne jas ke ti kazam